avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 553 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort...partaj bunuri...mostenire
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort...partaj bunuri...mostenire

buna , sunt Gigi, am o speta
tatal meu a plecat in anul ' 94 in italia din anul 96 a cunoscut pe cineva si nu a mai venit acasa , timp de 5 ani . mama mea , in decembrie 2000 a deschis procesul de divort (cred ca parasire de domiciliu) . el nu sa prezentat , a avut un avocat ... mama si-a mentinut numele din casatorie si a hotarat cu avocatul ca nu face partajul la bunuri (tatal meu spune ceva de genu:''bunurile sa ramana la copii'') . noi avand peste14 ani nea intrebat cu cine vrem sa stam si am ramas cu mama . bunurile erau apartamentul in care locuiam si o firma in faliment , cu datori cat un apartament (toate doar pe numele tatalui dar achizitionate pe timpul casatoriei) firma am reusit sa scapam de ea.... dar apartamentul e tot pe el . timpul a trecut suntem '' parteneri'' intr-o firma in italia , dar el ma tot ''santajeaza'' spunandu-mi ca nu imi mai da apartamentul(in care acum nu sta nimeni dar acolo eu ma consider ''acasa''.... el din anul 94 nu a mai fost acolo) cum as putea sa fac sa il trec pe numele meu fara acordul lui? hartia aia de la divort nu o mai am...
astept un raspuns multumesc:)
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:52, 27 Octombrie 2012
Nu puteti sa faceti nimic fara acordul lui, ar insemna sa il lipsiti de un drept de proprietate pe care il detine in mod legitim.
Daca nu mai aveti hotararea de divort nu e o problema, scoateti inca un exemplar de la arhiva judecatoriei, daar daca nu au facut partajul odata cu divortul, nu va ajuta.
Incercati sa-l induplecati si sa va "vanda" impreuna cu mama apartamentul..
ma gandeam ca este singura modalitate....dar ei mai pot face partajul? adica mama sau el poate sa deschida un alt proces pentru partaj ?

scuze de intarziere,,,, multumesc pt raspunsuri
Oricare din ei , oricand. Partajul e imprescriptibil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre partaj sindilaru sindilaru Buna ziua, ma numesc Valentina si am 22 ani. Parintii mei sunt despartiti de foarte mult timp, mai precis din aproximativ anul 2002 cand tata a plecat in ... (vezi toată discuția)
Ce se întâmplă cu un bun achiziționat în timpul căsătoriei daca nu s-a făcut partajul la divorț cosmina1591 cosmina1591 Buna ziua! Sunt in următoarea situație: Mama și tatăl meu au divorțat în urma cu 13 ani (pe atunci eu eram minora, aveam 17 ani și am rămas în grija ... (vezi toată discuția)
Putem fii evacuati? claudya_claudy@yahoo.com claudya_claudy@yahoo.com cand mama sa despartit de tata acesta a parasit domiciliul si dupa cateva luni a venit acasa repetat facand scandal spargand geamurile si de fiecare data a ... (vezi toată discuția)