avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 724 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ce se întâmplă cu un bun achiziționat în timpul ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ce se întâmplă cu un bun achiziționat în timpul căsătoriei daca nu s-a făcut partajul la divorț

Buna ziua! Sunt in următoarea situație: Mama și tatăl meu au divorțat în urma cu 13 ani (pe atunci eu eram minora, aveam 17 ani și am rămas în grija mamei mele). In timpul căsătoriei mama mea a achiziționat un apartament în România în care locuiește și acum. Tatăl meu a avut și el bunuri achiziționate în timpul căsătoriei dar în Italia pe firma pe care a infiintat-o acolo (acum nu o mai are, a deschis alta). De asemenea tot el a achiziționat și un pământ în România care a fost trecut inițial pe numele bunicului meu din partea mamei (tatăl mamei mele), iar înaintea divorțului acesta l-a trecut pe numele bunicii mele din partea tatălui (mama tatălui meu, deoarece așa se înțeleseseră ei). La divorț nu s-a făcut partajul, mama mea crezând că îi revine apartamentul în automat, eu rămânând sub tutela ei. De fapt, apartamentul, chiar daca este achiziționat de ea, fiindcă este luat în timpul căsătoriei, ea apare încă cu numele din timpul căsătoriei, și este considerat bun comun. Cum ar putea proceda? Din ce am înțeles, tatăl meu ar putea da o declarație cum că este deacord sa ii lase apartamentul mamei mele (adică să își cedeze partea așa cum se înțeleseseră ei la început), sau ar fi varianta să meargă la tribunal să facă partajul. As dori sa îmi spuneți ce soluții sunt, ce fel de declaratie ar trebui să dea tatăl meu, unde anume, daca este necesara și prezența mamei mele la notar (ei nu vorbesc de atunci). Ori daca nu este deacord să dea aceasta declaratie, cum se procedează cu tribunalul și dacă se va împărți apartamentul la ambii părinți ori îi va rămâne mamei. (Menționez și faptul că tatăl meu s-a recăsătorit ulterior și are 2 copii cu noua soție, mama mea este singura). Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT , Avocat 16:47, 9 Februarie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu se rezolva nimic cu nicio declaratie.
Parintii dvs trebuie sa faca partajul.
Fie amiabil, la notar, fie pe cale judecatoreasca.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Singura variantă este partajul amiabil la notar sau prin instanța.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire voineavasilica voineavasilica buna ziua,parinti mei sunt divortati de aproape 8 ani de zile,mama mea sa recasatorit si sa mutat din apartamentul cumparat de tatal meu cu ea in timpul ... (vezi toată discuția)
Juridic-mostenire valcris valcris Buna ziua. Va rog mult sa ma lamuriti si pe mine intr-o problema. Mama mea doreste sa divorteze si vrea sa-mi treaca pe numele meu partea ei din apartamentul ... (vezi toată discuția)
D civil - drept de proprietate anyko anyko As dori sa cunosc ce se mai poate face pentru a dobandi dreptul asupra unui imobil in urmatoarea speta: Parintii mei au fost casatoriti, au divortat, ei avand ... (vezi toată discuția)