avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

buna ziua,parinti mei sunt divortati de aproape 8 ani de zile,mama mea sa recasatorit si sa mutat din apartamentul cumparat de tatal meu cu ea in timpul casatoriei,mama mea a inaintat acum vreo 3 ani cere de partaj in instanta,dar pentru ca apartamentul a fost valorificat la o suma mare,,si nici unu din ambi mei parinti nu aveau bani sa renuntat,tatal meu a ramas sa locuiasca in acest apartament.ce trebuie sa fac ca tatal meu sa imi cedeze mie partea lui daca nu sa finalizat partaju intre ei?cam cat m-ar costa un avocat ca sa incep demersurile pentru obtinerea jumatati din apartament,adica partea tatalui meu?e vrea sa imi cedeze mie pentru ca este grav bolnav iar mama mea deabia asteapta sa vand apartamentul.va multumesc
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 07:53, 24 Iunie 2012
Ca sa obtineti cota tatalui de 50%, trebuie sa v-a adresati unui notar, faceti un contract de vanz-cumparare cu clauza de intretinere pt tatal dvs. Costul v-a fi valoarea de impunere a apartamentului, calculat 50%, in functie de incadrarea facuta de notar. Sanatate multa!
voineavasilica a scris:

cat m-ar costa un avocat ca sa...


Dom' doctor, cat m-ar costa o operatie (pe undeva de la cap la picioare)?
Pai nu-ti trebuie, prietene, n-ai nevoie de nicio interventie chirurgicala, e suficient un leucoplast pe degetul mic de la piciorul stang, ca sa se vindece batatura.

Intelegeti oare ce inseamna pentru un avocat sa fie intrebat cat costa inainte de a fi stabilit CE anume e mai bine sa fie facut (dintre variantele posibile, adesea mai multe) ori DACA e bine de facut ceva in clipa asta!?

Sunteti singurul copil al tatalui dvs.? Major? (in profilul de utilizator ati scris ca sunteti elev).
Are tata acum banii pe care nu i-a avut data trecuta pentru a plati mamei sulta? Pentru ca altminteri e aiurea sa stabiliti doar cote, sa achizitionati jumatate din apartament si sa ramaneti oricum coproprietar cu mama. E aruncarea banilor pe fereastra. Adica veti fi in exact aceeasi situatie de care va temeti (abia asteapta mama sa vindeti), cu deosebirea ca ati mai aruncat si ceva bani (mai multi au mai putini, ca nici nu mai conteaza cat costa) ca sa ajungeti ...tot acolo.

@gmancila
Nu se poate vinde inainte de a sti ce anume e de vanzare. De unde stiti dvs. care are 50%? Asta este doar prezumtia de la care se pleaca intr-un partaj de bunuri comune. Dar numai in urma partajului ar putea sa afle ce anume are de vanzare.
Ultima modificare: Duminică, 24 Iunie 2012
romascanu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apartament dobandit in prima casatorie al3xn01 al3xn01 Buna ziua tatal meu inainte de casatoria mamei mele a mai fost casatorit , in timpul casatoriei are un baiat, a luat un apartament stil rate sau cum era pe ... (vezi toată discuția)
Drepturile copilului la apartamentul parintilor Annamaria95 Annamaria95 Buna seara,am o mica nelămurire, părinți mei sunt despărțiți de 15 ani , eu sunt majora, ei doi au un apartament impreuna ,precum eu port numele ... (vezi toată discuția)
Cedare cota parte imobil. buna, se da urmatoarea speta. mama ... sergiu881 sergiu881 Cedare cota parte imobil. Buna, se da urmatoarea speta. Mama si tata au cumparat un apartament in timpul casniciei, sunt ambii trecuti in contractul de ... (vezi toată discuția)