avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... d civil - drept de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

d civil - drept de proprietate

As dori sa cunosc ce se mai poate face pentru a dobandi dreptul asupra unui imobil in urmatoarea speta:
Parintii mei au fost casatoriti, au divortat, ei avand un apartament pe care este titular mama. Acesta a fost obtinut prin repartitie de la stat cu plata in rate. Pana la efectuarea partajului , mama invatata de o persoana de "bine" a achitat restul de plata din valoarea apartamentului, acesta nemaifacand obiectul partajului.partajul a fost incheiat, impartindu-se bunurile din el, eu fiind minora am ramas impreuna cu mama in apartament, tatal s-a recasatorit ( nu a avut alti urmasi) dupa care a divortat si de cea de a 2-a . Ne-am lovit de aceasta problema cand am incercat sa vindem si sa ne mutam , apartamentul figurind la impozit la primarie pe numele mamei dar si al tatalui.Mentionez ca mama nu s-a recasatorit, eu locuind cu sotul meu impreuna cu aceasta. VA MULTUMESC DIN SUFLET#-o
Cel mai recent răspuns: Emil Lasconi , Consilier juridic 23:06, 28 Aprilie 2010
sa faca parintii si partajul.. eventual sa va cedeze dvs drepturile lor asupra acelui apartament
Daca apartamentul nu a fost inclus la partajul facut dupa desfacerea casatoriei, partajul apartamentului se poate face si acum la initiativa oricaruia dintre soti in instanta sau de comun acord la notar. In cadrul partajului unul dintre parinti poate renunta la apartament in favoarea celuilalt iar acesta din urma sa va transmita dreptul de proprietate dvs. Pentru ca scenariul de mai sus sa functioneze trebuie ca partile implicate sa aiba incredere deplina unele in altele.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatie sau act vanzare-cumparare dupa castorie? khrik_1977 khrik_1977 Buna ziua. intai sa va expun situatia pe scurt. eu impreuna cu mama mea si sora mea detinem diverse procente dintr-un apartament. in urma decesului mamei ... (vezi toată discuția)
Apatament inainte de casatorie anamarianastase anamarianastase Sunt casatorita de 5 ani si impreuna cu sotul meu ne-am mutat de o jumatate de an in apartamentul lui primit inainte de casatorie. Pana acum am stat in chirie ... (vezi toată discuția)
Partener de locuinta in timpul procesului de partaj ivf ivf Buna Ziua! Eu cu sotia am divortat de 5 luni. In prezent avem un proces de partaj privind un apartament cumparata in rate in timpul casatoriei, care dupa ... (vezi toată discuția)