cyan a scris:
raspunderea penala este inlaturata prin tranzactia pe care ati facut-o la notar
Raspunderea penala nu este inlaturata, nu ar avea cum sa fie inlaturata raspunderea in fata legii de o intelegere la notar. Este adevarat ca se vor gasi circumstante atenuante in situatia in care s-ar ajunge sa fiti tras la raspundere intr-un dosar penal insa, de urmarirea penala nu v-ati putea prevala in aceasta situatie.
Nu cred ca ar avea interes acea doamna sa va faca plangere penala, mai ales ca ati facut o intelegere. S-ar complica lucrurile de ambele parti, nu cred ca ar avea de castigat. Este adevarat ca aceasta ipoteza este valabila in conditiile in care nu apar complicatii de sanatate, dar daca era ceva grav se observa la analize. Corect este sa va interesati de starea dansei de sanatate si in continuare, eventual sa va oferiti ajutorul daca are nevoie.
Partea cu declararea la politie mi se pare complicata acum. Era bine sa fie facuta la timp, conform legii, si stateati si dvs linistit.
Asumarea raspunderii este ceva care nu sta romanului in caracter de cele mai multe ori. Omul invata insa din greseli.
Cu stima.