avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 636 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Denuntare unilaterala contract credit
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Denuntare unilaterala contract credit

Buna ziua,

Detin un apartament luat prin credit ipotecar la care fostul sot este titular si eu sunt codebitor. In urma partajului apartamentul a ramas in proprietatea mea urmand ca eu sa incerc sa preiau creditul. Din cauza noilor norme BNR nu am putut ajunge la un acord cu banca pentru a putea prelua creditul, iar acum fostul sot ma ameninta ca denunta unilateral contractul cu banca.

Mentionez ca eu platesc creditul la apartament inca de dinainte de partaj, si am chitantele care dovedesc acest lucru.

Va rog sa imi spuneti daca este posibila aceasta denuntare unilaterala la contractul de credit si ce as putea face eu in aceste conditii.

Va multumesc.

Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 14:57, 23 Octombrie 2012
Orice motive ar invoca, fostul soţ nu poate denunţa contractul de credit.

Actul de partaj încheiat cu dumneavoastră nu este opozabil băncii, astfel încît, chiar şi după partaj, ea poate urmări pe oricare dintre debitori.

Desigur, faptul că există o ipotecă asupra imobilului va determina banca sa opteze pentru executarea silită a imobilului, aceasta fiind modalitatea cea mai la îndemînă.

Sper că la partaj aţi avut în vedere, pentru calcularea sultei (sau a valorii bunurilor preluate exclusiv de soţ), faptul că imobilul este purtător de rate.

Banca ma poate executa chiar daca eu platesc ratele in continuare?
Nu.
Doar dacă nu plătiţi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare cu executor judecatoresc cris-cris cris-cris Buna ziua, In urma divortului am stabilit prin partaj la notar ca sotul meu preia o proprietate (aflata sub credit ipotecar; creditul ipotecar a fost luat ... (vezi toată discuția)
Divorț. poate prelua unul dintre soți ratele la creditul imobiliar făcut în timpul căsătoriei? mariaevelina mariaevelina Buna ziua, Eu si sotul suntem in proces de divort, la ultima infatisare am convenit ca divortul sa fie prin acord. Avem un copil minor de trei ani si un ... (vezi toată discuția)
Partaj - credit prima casa Rikidone79 Rikidone79 Sunt casatorita si urmeaza sa divortez de comun acord, nu avem copii, avem un apartament cumparat prin \\"Prima casa\\". Eu sunt titularul creditului, iar ... (vezi toată discuția)