avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 293 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare cu executor judecatoresc
Discuție deschisă în Executare silită

Executare cu executor judecatoresc

Buna ziua,

In urma divortului am stabilit prin partaj la notar ca sotul meu preia o proprietate (aflata sub credit ipotecar; creditul ipotecar a fost luat de catre mine) iar eu preiau o alta proprietate (aflata tot sub credit ipotecar; titularul creditului este fostul sot iar eu si unul din parintii mei codebitori). Fostul sot plateste in acest moment creditul pe care l-am luat eu, iar eu pleatesc creditul luat de dansul. Am incercat sa demarez preluarea proprietatii mele de la fostul sot dar din cauza noilor norme BNR nu ma incadrez pentru preluarea creditului.

Acum fostul sot spune ca el va merge la banca si va declara ca nu mai plateste si daca nu preiau creditul acum o sa vina cu un executor judecatoresc.
Mentionez ca eu am platit toate ratele la creditul la care sunt codebitor pana acum si nu am nici o restanta.

Am rugamintea sa imi spuneti daca fostul sot poate veni in aceste conditii cu un executor judecatoresc si sa ma execute. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: George-Dorian Tanasescu , Executor judecatoresc 17:24, 17 Septembrie 2012
neplata creditului atrage demararea executarii de catre banca nu de catre sot
pana la o eventuala intelegere cu fostul sotul ati putea face plati la banca in favoarea sotului
Mentionez ca am facut pana acum toate platile la banca la care fostul sot a luat creditul, pentru creditul a carui titular este sotul
in acest caz banca nu poate demara executarea silita intrucat nu are o creanta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Denuntare unilaterala contract credit cris-cris cris-cris Buna ziua, Detin un apartament luat prin credit ipotecar la care fostul sot este titular si eu sunt codebitor. In urma partajului apartamentul a ramas in ... (vezi toată discuția)
Preluare credite bancare intre soti cris-cris cris-cris Actualmente sunt divortata (divort realizat la notar) de sotul meu si acum urmatorul pas este partajul. Avem in proprietate o garsoniera si un apartament cu 3 ... (vezi toată discuția)
Partaj imobil shadowfax__25 shadowfax__25 Buna seara. As dori sa stiu si eu in cazul in care fosta sotie a introdus actiunea de partaj asupra unui imobil, bun comun achizitionat in timpul casatoriei cu ... (vezi toată discuția)