avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 392 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... preluare credite bancare intre soti
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

preluare credite bancare intre soti

Actualmente sunt divortata (divort realizat la notar) de sotul meu si acum urmatorul pas este partajul. Avem in proprietate o garsoniera si un apartament cu 3 camere ambele ipotecate. Garsoniera este luata cu un credit al carui titular sunt doar eu, iar apartamentul este luat cu un credit al carui titular este fostul sot, iar codebitor sunt eu si mama. Acum eu doresc preluarea creditului de la apartament dar as dori ca in acelasi timp sotul sa preia creditul de la garsoniera, in asa fel incat eu sa fiu eligibila pentru preluarea creditului de la apartament. Ma poate ajuta cineva cu o idee cum as putea fi demarata aceasta actiune in paralel la banci avand in vedere ca in baza de date eu apar cu credit la o banca si codebitor la alta banca?

Va multumesc,



Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:40, 7 Decembrie 2011
Daca v-ati despartit in fata unui notar public, drept pentru care a emis un act in acest sens, sa presupun si ca la un fel de partaj (in viziunea mea inseamna ca pe cale amiabila va intelegeti si la responsabilitatile pecuniare pe care le aveti unul fata de celalalt), optiunea de amiabilitate ramane la latitudinea amandorura pe segmentul asumarii creantelor angajate de fiecare in parte(bunuri imobiliare, despre asta este vorba, cred eu!?). Recomandare:un mediator!
Solutii, daca sunt, numai impreuna cu banca/bancile le gasiti.
Va fi destul de greu cat fostul sot nu e codebitor la creditul cu care ati luat garsoniera si dvs va doriti apartamentul si nu garsoniera

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare cu executor judecatoresc cris-cris cris-cris Buna ziua, In urma divortului am stabilit prin partaj la notar ca sotul meu preia o proprietate (aflata sub credit ipotecar; creditul ipotecar a fost luat ... (vezi toată discuția)
Act de partaj si statut codebitor/garant Noiela Noiela Act de partaj si statut codebitor/garant Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu doua raspunsuri. Am divortat de fostul sot in anul 2019. Actul de divort l-am ... (vezi toată discuția)
Divorț. poate prelua unul dintre soți ratele la creditul imobiliar făcut în timpul căsătoriei? mariaevelina mariaevelina Buna ziua, Eu si sotul suntem in proces de divort, la ultima infatisare am convenit ca divortul sa fie prin acord. Avem un copil minor de trei ani si un ... (vezi toată discuția)