avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1938 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Transcrierea certificatului de casatorie civila emis ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Transcrierea certificatului de casatorie civila emis de autoritatile straine(libaneze)

Buna ziua. Sunt cetatean roman cu resedinta in Republica Moldova(am certificat de nastere roman, pasaport simplu electronic roman, nu am buletin de identitate, am primit certificatul de cetatean roman pe 15 aprilie 2010) si m-am casatorit cu un cetatean sirian care in prezent e in Liban. Noi am facut dosarul de casatorie civila si l-am inaintat la curtea de justie din Siria, apoi a inceput conflictul armat in tara respectiva si eu am fost nevoita sa vin in Moldova iar sotul meu a ramas in Liban. Inainte de a pleca am intocmit procura pe tatal sotului ca sa ma reprezinte si sa incheie casatoria in numele meu. Intr-un final am intrat in posesia unui certificate de casatorie civila libanez. Acum vreau sa inscriu certificatul de casatorie eliberat de autoritatile libaneze in registrul de casatorii civile din Republica Moldova ca mai apoi sa-l pot invita pe sotul meu sa-mi cunoasca parintii. Si deoarece sunt si cetatean roman am citit in legea despre casatoriile civila ca trebuie sa anunt casatoria sis a transcriu certificatul in decurs de 6 luni de la intrarea in tara. Unde ar trebui sa merg sa-mi transcriu certificatul? Va ocupati dvs de asa cazuri si ce tarife aveti? Sincer sunt bulversata si am citit si auzit atatea versiuni ca nici nu stiu de unde pot incepe. Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 22:47, 23 Octombrie 2012
Nu inteleg cetatean roman cu resedinta in Moldova? Adica aveti pasaport de cetatean roman cu domiciliul in strainatate sau aveti carte de identitate? Daca sunteti CRDS si nu ati avut niciodata domiciliul in Romania solicitati transcrierea certif. de casatorie la Sc.1 Bucuresti. Daca aveti buletin romanesc solicitati transcrierea la primaria locului de domiciliu din buletin. Puteti solicita transcrierea si la ambasada sau consulat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort crystal crystal buna ziua ma numesc alina si sunt casatorita in liban si as dori sa divortez precizez ca , casatoria nu a fost inregistrata in romania iar el nu a venit deloc ... (vezi toată discuția)
Transcriere certificat casatorie si obtinere ci provizorie Victoria_W Victoria_W Buna ziua, Sunt cetatean roman, am pasaportul roman cu domiciliul in strainatate. Recent m-am casatorit cu cetatean austriac in SUA insa avem ... (vezi toată discuția)
Transcrierea certificatului de casatorie la sector 1 bucuresti. Tanea05 Tanea05 Buna ziua! spuneti-mi va rog care e procedura de transcriere a certificatului de casatorie moldovenesc la sector 1 Bucuresti? Cit dureaza intreg procesul? ... (vezi toată discuția)