avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 656 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... acte necesare la pensionare, dupa desfiintarea ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

acte necesare la pensionare, dupa desfiintarea cartilor de munca

As dori sa stiu ce acte sunt necesare pentru justificarea vechimii in munca si a salariului aferent, pentru perioada de dupa desfiintarea cartii de munca.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:34, 27 Octombrie 2012
Angajatorul este obligat sa elibereze la cererea angajatului sau a unui fost angajat un document care sa ateste activitatea desfasurata, durata activitatii, salariul, vechimea in munca. Este bine sa va pastrati si un exemplar din CM,acte aditionale la acesta.
1. Nu mai este nevoie de alte acte care sa dovedeasca stagiul de cotizare (vechime in munca) deoarece, de la data de 01.04.2001, angajatorii transmit lunar la Pensii, Sanatate si Somaj, declaratiile nominale lunare.

2. In aceste declaratii sunt trecute: timpul lucrat, venitul, contributia datorata, perioadele de concedii medicale, absentele nemotivate, concedii fara plata etc.

3. Puteti merge la Casa de Pensii de care apartineti cu domiciliul si sa cereti o adeverinta cu stagiul de cotizare.
Asa este, miha7070, dar pana la pensionare se pot aduna multi angajatori dintre care unii vor disparea intre timp. In contractele de munca pe care le detin e trecut doar salariul negociat, nu si bonusurile sau maririle de salariu. De asemenea, la incheierea unui contract nu mi s-a dat nici o adeverinta cu durata acestuia. De ex m-am angajat la 1 iun. 2011 si am lucrat pana la 31 oct 2011 la un angajator, apoi din 1 nov 2011 la altul. Am un exemplar cu contractele de munca, in care e trecuta doar data angajarii, deci nu pot justifica faptul ca intr-adevar, am lucrat 5 luni la primul. Daca raspunsul lui tudorvaleriu este cel corect, ar fi foarte bine, dar totusi, la casa de pensii sunt trecute ca acte necesare doar cartea de munca si eventualele anexe cu sporuri.
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Octombrie 2012
ruxyradu, utilizator
1. Pentru dvs. care ati inceput sa lucrati in anul 2011 nu i se va mai cere nici carnet de munca nici adeverintte de sporuri deoarece toate veniturile asupra caropra s-a retinut contributia pentru pensie sunt trecute in declaratiile nominale lunare transmise de angajator.

2. - Carnetele de munca se cer celor mai in varsta care au apucat sa aiba carnete de munca si numai daca acestea nu au fost scanate de Casa de Pensii.
- Adeverintele de sporuri se cer numai pentru acele p[erioade in care sporurile respective nu se inregistrau in carnetele de munca.

3. Din lista cu acte necesare afisata la orice Casa de Pensii vom depune numai pe acelea care se potrivesc situatiei noastre.

4. Asa cum v-am spus mergeti la Casa de Pensii si solicitati o adeverinta cu stagiul de cotizare si veti vedea in aceasta toate perioadele lucrate de dvs. si in care ati platit contributia pentru pensie (adeverinta se elibereaza pe loc).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adeverinte pt. dosarul de pensionare ContSters122901 ContSters122901 Pentru intocmirea dosarului de pensionare, adeverintele cu sporurile si contributia de asigurari sociale se ellibereaza de institutia sau unitatea ... (vezi toată discuția)
Adeverinta pentru pensie dali_c dali_c Buna ziua, Se intocmesc adeverinte pentru perioada dinainte de 01 ian 2011 daca nu are alte sporuri si are carte de munca ? Daca da, acestea cuprind toate ... (vezi toată discuția)
Despre pensie mihaimares59 mihaimares59 Va salut .Curind urmeaza sa depun dosarul de pensie gratie legii 380/2013. Intrucit actualmente sint angajat la o firma cu Contrac de munca , v-as ruga ... (vezi toată discuția)