avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 371 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... absolventa facultate de drept 2011
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

absolventa facultate de drept 2011

Buna ziua! Sunt din Pitesti si am terminat anul trecut facultatea de drept, dar nu reusesc sa-mi gasesc un loc de munca in domeniu;chiar nu mai stiu unde sa caut, am dat anunturi pe site-urile de specialitate, am trimis CV-uri la diverse institutii dar nici un rezultat.Pana in octombrie anul acesta am invatat pentru examen la barou dar din nefercicire nu am reusit sa-l promovez. Daca ma poate ajuta cineva cu informatii unde sa mai apelez...Va multumesc din suflet!
Cel mai recent răspuns: alynaelena , utilizator 14:06, 15 Iulie 2013
Locurile de muna se gasesc foarte greu in acest domeniu. Toata lumea cauta oameni cu experienta. Incercati sa gasiti pe cineva pentru care sa lucrati aproape gratis pentru incepun ca sa capatati ceva experianta. De asemenea trebuie sa va inscrieti la UCCJ ca si consilier juridic stagiar, asta daca doriti sa deveniti unul. E foarte greu.
Nu este strict nevoie de incrierea in colegiu. Si da, asa cum s-a pronuntat si colegul meu mai sus, este indicat un o perioada, chiar de un an, sa profesati pe gratis intr-o institutie publica sau SC, ori ca voluntar in cadrul unei fundatii sau asociatii, ulterior in baza experientelor juridice acumulate va puteti gasi mai usor un loc de munca, plus in perioada de practica aveti sansa de a intalni diverse oportunitati sau cunoaste diversi oameni care se pot arata interesati de cunostintele dvs in vederea unei angajari.
Mult succes!!
Va multumesc foarte mult pentru raspunsuri! O sa caut in continuare pana reusesc sa ma angajez undeva chiar pentru un salariu mai mic pana capat experienta si apoi o sa ma inscriu dupa angajare si in UCCJ pentru a-mi putea lua definitivatul. E un drum greu dar sunt o luptatoare.
Va multumesc inca o data pentru sfaturi si pentru incurajare!
Alynaelena, ai reusit sa gasesti ceva?
Inca ca nu am reusit...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce presupune sa fii consilier juridic? anca_f anca_f anul trecut am terminat facultatea de drept si nu stiu incotro sa ma indrept......vreau sa dau la barou in toamna dar pana atunci trebuie sa imi caut un ... (vezi toată discuția)
Inscrierea in ccj este obligatorie? ContSters69460 ContSters69460 Sunt jurist de aproape 5 ani si pana acum nu m-am inscris in nicio asociatie sau colegiu al consilierilor juridici, pentru ca e destul de costisitoare taxa de ... (vezi toată discuția)
Consilier juridic stagiar ContSters40598 ContSters40598 Imi puteti spune va rog, ce poate face un consilier juridic stagiar? Poate asigura reprezentarea in instanta a pers. fizice si juridice pe baza de contract? ... (vezi toată discuția)