Calitatea de proprietar al autovehiculului este irelevanta in cauza. Asa cum reiese din prevederile art. 57 din Legea 38/2003, dispozitiile acestei legi cu privire la contraventii se completeaza cu prevederile OG 2/2001. De aici rezulta ca procesul-verbal trebuie sa respecte toate conditiile de fond si forma prevazute sub sanctiunea nulitatii absolute in OG 2.
In concluzie, procesul-verbal semnat de seful dvs. nu poate produce efecte. Insa, pentru constatarea nulitatii, trebuie contestat in termen de 15 zile !
Conform O.G. nr. 2/2001 privind regimul juridic al contravenţiilor, seful dvs. putea sa semneze ca martor, cu datele persoanle din actul de identitate inscrise in p.v.:
Art. 19. - (1) Procesul-verbal se semnează pe fiecare pagină de agentul constatator şi de contravenient. În cazul în care contravenientul nu se află de faţă, refuză sau nu poate să semneze, agentul constatator va face menţiune despre aceste împrejurări, care trebuie să fie confirmate de cel puţin un martor. În acest caz procesul-verbal va cuprinde şi datele personale din actul de identitate al martorului şi semnătura acestuia.
pt ca a semnat seful in locul meu la contravenient, ar putea fi tras la raspundere? banuiesc ca politistul va fi, pt ca a lasat alta persoana sa semneze in numele meu.
am discutat cu un avocat care mi-a spus ca PV nu este nul chiar daca l-a semnat alcineva si ca doar reclamatie impotriva politistului pot face pt abuz de incredere. mi-a spus ca in OG2/2001, la nulitatea PV-ului nu este asa ceva. cum se poate ca cineva sa semneze in locul meu si actul sa fie legal? si sa semneze cu mine de fata, eu refuzand sa semnez. nu trebuia sa semneze ca martor, iar apoi sa-mi trimita politia PV-ul prin posta? l-a semnat el si politistul tot lui i l-a inmanat, nu mie, desi era pe numele meu, eu eram contravenientu. De fapt, eu am fost plecat in strainatate, iar acuma am vrut la lucrez dinnou la taxi. de 2 zile aveam masina la mine. inca nici contract de munca nu am, doar cel vechi care e inchis din decembrie 2007. am lucrat 2 ani atunci la acest patron, iar acum am vrut sa lucrez dinnou. atestatu de taximetrist e valabil pana in 2010, deci la capitolul acesta nu sunt probleme chiar daca am lipsit ceva timp. in momentul in care am fost oprit, nu practicam meseria de taximetrist, ci eram cu prietena mea, viitoarea sotie. eu stiam ca in scopuri personale trebuie sa circul fara lampa taxi si fara ceas cuplat la curent, adica oprit complect. nu aveam lampa pe masina , iar ceasu era oprit. intre timp cat am fost eu plecat articolul 34 din legea 38/2003 s-a schimbat. dupa modificari trebuia sa merg cu ceasul in pozitia liber si fara lampa. mi-a dat amenda pt ca ceasu nu era pe pozitia LIBER , la art.34 din L38/2003. in acest articol se spune despre lampa taxi. politistu a scris ca circulam in scopuri personale fara aparatul de taxat in pozitia LIBER, dar de lampa de taxi n-a specificat in PV-u unde se afla. oare nu trebuia sa specifice daca aveam lampa sau nu pe masina? amenda este de 500 lei, iar la rubrica unde se scrie ca se plateste jumatate din minimul amendei tot 500lei a scris. e bine? asa trebuia sa scrie?la L38/2003 nu se poate plati jumatate? as dori daca se poate sa primesc niste sfaturi.