avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1321 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Concurenta neloiala
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Concurenta neloiala

Buna seara tuturor !!!

Am fost pana in prezent asociata cu un Domn care dupa 10 ani de asociere, el fiind si administrator al societatii in care eu am actiuni, a plecat si si-a deschis o alta societate cu acelasi profil care l-am avut impreuna...
Intrebarea mea este :
Pot sa-l opresc in context legal sa desfasoare acelasi obiect de activitate in societatea pe care si-a deschiso , tinand cont ca a plecat cu toata baza de date din societatea in care sunt si eu actionara ???
Va multumesc anticipat !!!
Cel mai recent răspuns: TINA PARASCHIV , utilizator 12:19, 24 Octombrie 2012
daca nu ati semnat un contract de confidentialitate sau orice alt document care sa combata concurenta neloiala...raspunsul este NU...sunt sanse sa nu rezolvati nimic...
puteti sa mizati pe utilizarea ilegala de date cu caracter personal...iar in felul acesta sa-l intimidati de la gesturi cu caracter de concurenta neloiala...
Poate fi administrator in alta societate cu obiect de activitate similar cu al primei cu conditia sa obtina aprobarea din partea primei societati unde este si acolo administrator. Ca atare puteti sa-l actionati in judecata.

(2) Administratorii nu pot primi, fără autorizarea adunării asociaţilor,
mandatul de administrator în alte societăţi concurente sau având acelaşi obiect
de activitate, nici să facă acelaşi fel de comerţ ori altul concurent pe cont propriu
sau pe contul altei persoane fizice sau juridice, sub sancţiunea revocării şi
răspunderii pentru daune.
Ultima modificare: Marți, 23 Octombrie 2012
ContSters259670, utilizator
Cu judecatoria va pierdeti vremea.
Acum, veti avea un concurent serios si depinde de Dvs. daca sunteti mai buna decat el, de asta depinde supravietuirea societatii Dvs.
Important este sa nu dati bir cu fugitii si sa rezistati pe piata, chiar daca mai putin performant ca inainte, iar timpul va rezolva totul.
Nu intrati in panica, continuati singura!!! Este posibil ca singura sa fie mai bine.
Va doresc mult noroc!:luck:

Cu respect , va multumesc tuturor pentru sfaturi !!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concurenta neloiala ? cotmro cotmro Poate fi cineva administrator la 2 firme cu acelasi obiect de activitate ? (contabilitate , expertize contabile) Se poate considera concurenta neloiala acest ... (vezi toată discuția)
Concurenta neloiala? Borza Borza Buna. Am urmatoarea speta: O societate comerciala(S.R.L.) cu doi asociati are un punct de lucru deschis . Asociatii sunt in proces in sensul ca au formulate ... (vezi toată discuția)
Administrator la mai multe societati miruna.c miruna.c Acordul asociatilor din firma la care am fost mai intai administrator, privind administrarea de catre mine si a unei alte societati , trebuie depus undeva? (vezi toată discuția)