avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 575 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Neplatitor de tva
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Neplatitor de tva

Buna ziua,

am o firma de constructii infiintata in 2005 ca platitoare de tva, din 2009 pana in iulie 2012 nu am avut activitate, toate declaratiile au fost pe zero, acum am activitate si am facut cerere de trecere la neplatitor de tva pe 10.10.2012 pe motivul ca nu am intrari ca materiale, prestez doar servicii, contabila a depus CIF-ul si ce acte au mai cerut si ne-au zis ca in zece zile o sa fie emisa Decizia, toate bune si frumoase, pana la emiterea deciziei pot sa facturez cu tva. Contabila a fost sa intrebe daca a fost emisa decizia, surpriza.... fiind depuse declaratiile pe zero am fost trecuti automat la neplatitori de tva incepand cu 09.08.2012, eu deja am emis facturi cu tva, va rog frumos sa-mi spune-ti ce pot sa fac, ei nu au spus nimic nici cand au fost depuse actele si nici nu am primit vreo hartie prin care sa ne anunte ca am fost trecuti ca neplatitori de tva. Va multumesc frumos, Raluca
Cel mai recent răspuns: MIHAI ANCA NCOLETA , Contabil 21:02, 23 Octombrie 2012
Pe perioada cand ati emis facturi cu TVA dar erati neplatitor de TVA va trebui sa depuneti DECLARATIA 311. „Declaraţie privind taxa pe valoarea adăugată datorată de către persoanele impozabile al căror cod de înregistrare în scopuri de taxă pe valoarea adăugată a fost anulat conform art. 153 alin. (9) lit. a) – e) din Codul Fiscal”.

Astfel, potrivit dispoziţiilor art. 11 alin. (1 indice 1) şi alin. (1 indice 3), contribuabilii cărora li s-a anulat înregistrarea în scopuri de TVA conform prevederilor art.153 alin. (9) lit. a) – e) nu beneficiază de dreptul de deducere a taxei pe valoarea adăugată aferente achiziţiilor efectuate în perioada în care codul de înregistrare în scopuri de TVA a fost anulat, dar sunt supuşi obligaţiei de plată a TVA colectate, aferentă operaţiunilor impozabile desfăşurate în perioada respectivă.

De asemenea, potrivit art. 156 indice 3 alin. (10), persoanele impozabile al căror cod de înregistrare în scopuri de TVA a fost anulat conform prevederilor art.153 alin. (9) lit. a) – e) din Codul Fiscal şi care desfăşoară activităţi economice în perioada în care nu au cod valabil de TVA, sunt obligate să depună o declaraţie privind taxa pe valoarea adăugată de plată.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare inregistrare in scopuri de tva Iordache  Victoria Ioana Iordache Victoria Ioana Buna seara, In cazul in care este anulata inregistrarea in scopuri de tva in data de 1.02.2014 iar firma are ca perioada fiscala trimestrul, pentru primul ... (vezi toată discuția)
Anulare cod de inregistrare in scopuri de tva Iordache  Victoria Ioana Iordache Victoria Ioana Pentru o firma care are codul de TVA anulat din oficiu pt motivul ca nu a depus decontul doua trimestre consecutiv incepand din 1 februarie are urmatoarele ... (vezi toată discuția)
Emitere facturi fara tva bubby bubby buna ziua, Pe perioada iulie -sept 2013 am avut suspendarea dreptului de platitor TVA din cauza ... (vezi toată discuția)