avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pot sa recuperez banii pe care i-am cheltuit cu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pot sa recuperez banii pe care i-am cheltuit cu renovarea unei case?

Buna seara.Am si eu o problema delicata, pot spune. Eu impreuna cu sotia mea ne-am mutat in 2008 in casa bunicii mele, casa care era intr-o stare avansata de degradare, era nelocuibila. Mentionez pe teren si casa s-a facut taxa de succesiune dupa moartea bunicului meu. Proprietari sunt bunica mea, tata si matusa mea. Inainte de a veni si de a reconditiona casa nu statea nimeni in ea de vreo 15 de ani, nu se mai putea locui in ea.M-am inteles verbal cu cei trei proprietari, bunica, tata si matusa sa renovam casa, sa-i aducem inbunatari si tot ce trebuie ca sa ai minimul de confort, dar dupa ce terminam s-o luam si pe bunica mea sa locuiasca cu noi.Din naivitate am acceptat.Din pacate bunica mea este bolnava psihic si nu se mai poate locui cu ea.IINTREBAREA MEA ESTE DACA AM VREO SANSA SA-MI RECUPEREZ BANII CHELTUITI CU RENOVAREA CASEI, SI DACA "DA" IN CE CONDITII? Pot aduce martori sa confirme in ce stare avansata de degradare era casa. Astept un raspuns cat mai repede., Multumesc mult. Cu respect.
Cel mai recent răspuns: mihaicraiova , utilizator 22:39, 23 Octombrie 2012
Se pot recupera bani foarte usor prin acte care dovedesc investitia in imobil .
Binenteles ca puteti recupera banii investiti de la proprietarii imobilului. Va trebui sa faceti dovada cu inscrisuri daca mai aveti, martori, fotografii, expertiza. E vorba despre o actiune in pretentii, dar trebuie sa aveti grija si la termenul de prescriptie.
Multumesc mult pt raspunsuri, dar care este perioada de prescriptie?
3 ani
3 ani de cand?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot fi dat afara? Georgel pletea Georgel pletea Buna seara! Credeti ca ma puteti ajuta cu un raspuns la urmatoarea intrebare? Timp de 6 ani am locuit cu concubina mea in locuinta bunicilor ei care sunt ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara edymanuel2000 edymanuel2000 Tatal meu a parasit domiciliu acum 15 anii ( eu am varsta de 21 ani ) lasandu-ne singuri -pe mama mea si inca doi frati mai mici , in casa strabunicilor mei ... (vezi toată discuția)
Succesiune, posibilitate conservare investitie alexandras2101 alexandras2101 Poate fi anulata o succesiune? Acum 30 de ani, bunica si bunicul au construit o casa pentru matusa (fiica lor), dar care a ramas pe numele bunicii. Apoi, ... (vezi toată discuția)