avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 481 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensia alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensia alimentara

Tatal meu a parasit domiciliu acum 15 anii ( eu am varsta de 21 ani ) lasandu-ne singuri -pe mama mea si inca doi frati mai mici , in casa strabunicilor mei (bunici tatalui meu ) . Acest imobil in care locuim si astazi a apartinut parintilor bunicului meu iar in urma decedari acestora bunicul meu a mostenit acest imobil si un apartament ! Bunicul meu a avut 2 copii , pe tata si pe matusa mea ! Apartamentul i-a dat matusi mele si urma sa faca acte pe casa acesta pe numele tataul si a mamei mele dar nu a putut sa se tina de promisiune ca a decedat in anul 1993 . Decei tatal meu a plecat in anul 1996 landu-ne singuri parasind domiciliu fara a ne mai vizita sau ajuta iar in anul 1998 a chemat-o pe mama in istanta pentru divort si s-a hotarat ca noi sa ramanem la mama iar el sa plateasca pensia alimentara de 5 lei / copil ! la sfarsitul anului 1998 bunica mea (mama tatalui meu ) ne-a intrerup alimentarea cu electricitate pentru a parasi domiciliu dar mama nu avea unde sa plece cu 3 minori ! In anul 2000 bunica ne-a chemat in istanta pe noi pe mama si pe noi repet minori fiind ne-a chemat in nume propri sa ne evacueze spunand ca suntem chiriasi , ea prezentan un certificat de mostrenitor care a fost facut in urma unui testament ( asa a desclarat ) in care spune ca ea este unica mostenitoare ! Instanta a respins cererea ei de evacuare si ne-a purtat pana la curtea de apel dar cererea de evacuare a fost respinsa ! In anul 2002 mama la chemat pe tata in judecata pentru marirea pesiei alimentare si s-a dispus marirea pensiei alimentare pentru noi trei cu jumatate din venitul minim pe economie ! Tatal meu incepuse sa plateasca cam vreo 50-70 lei maxim (unde venitul minim pe economie la acea data era de 400 lei ) mama a depus o plangere la politie si in urma plangerii incepuse sa plateasca suma de maxim 100 lei ! Problema este ca din anul 2005 a inceput sa trimita banii o luna da 2 -3 nu iar din anul 2007 nu a mai trimis nici un ban sau poate in tot acesti 5 ani nu a trimis decat o data maxim de 2 ori maxim 100 lei ! Mama a depus o plangere penala la politie de cam 5 lunii pentru savarsirea infractiuni de abandon de familie dar abia acum o saptamana a chemat-o la audieri pe mama si a dus toate actele si cred ca o sa mai dureze pana o sa se inceapa actiunea de cercetare penale ! Pe partea aceasta bunica mea ne-a facut numai problema , in afara ca n-e intrerupt curentul venea des cu rudele ei ca sa ne intimideze ca sa parasim domiciliu noi nu am plecat ca nu aveam unde sa plecam dar acest lucru a afectat sanatatea fratilor mei si in special sanatatea sorei mele ! Am depus numeroase plangeri la politie dar nici una nu a rezolvat nimic concret chiar daca noi aveam aceasta hotarare judecatoreasca in care era respinsa cerecea de evacuare ! In anul 2008 mama a facut un credit ca sa poate sa renoveze casa mei serios (chiar daca a renovat-o in fiecare an ) deoarece era intr-o stare avansata de degradare ! Imediat cum am inceput sa o renovam a venit bunica cu politia cominitara spunand ca construim ca n-a existat nimic pe teren iar inspectori de la primarie au constatat ca renovam casa ca era intr-o stare avansata de degradare ! A venit de mai multe ori incercand sa intre cu forta in imobil unde avem bunurile personale ! Afand ca noi ( eu si mama) avem buletinul cu domiciliu aici in acest imobil a facut alte crize si s-a dus la primarie la politie si a depus notificare sa nu mai faca nimeni buletinul prezentan subliniez act de vanzare cumparare !! Mama a fost sa faca buletinele la minori si nu a putut prima data dar dupa ce a depus o plangere la primarie a fost respinsa notificare bunici !
Intrebarea mea este noi locuim de aproximativ 21 de ani in acest imobil exista vreo sansa sa dobandim dreptul de propietate ??? electricitatea am putut sa o deschid cat si buletinele cu aceasta hotarare judecatoreasca ! Iar tatal meu nu a platit atata timp pensi alimentara chiar daca o duce bine , are familie o sotie si un copil lucreaza si are un salariu de aproximativ 2500 lei ( asa am inteles ) avand un imobil impreuna cu noua sotie a lui ! Noi trebuie sa platim la banca rate in val de aprx 1000 lei , mama avnd un salariu de 500 lei ( este bugetara ingrijitoare la o gradinita ) iar eu trebuie sa muncesc ca sa putem plati ratele ! Eu a trebuit sa intrerup scoata o vreme pentru a putea munci dar anul acesta trebuie sa-mi dau bacul si sa intru si eu la facultate , cea mai mare problema este lipsa banilor ! Instanta il poate obliga pe tatal meu sa plateasca pensia alimentara pana in prezent ? si eu ii pot cere si daune morale ca nu am putut sa-mi termin scoala si sa-l oblig sa imi plateasca pensia alimentara pana ce tremin facultatea adica cam pana la vrea 25 ani ? exista vreo posibilitate ca tatal meu preia din cheltuielile familie inclusiv cu bancile si tatal meu sa plateasca jumatate din ele ! sau mama mea poate cere daune morare ca din cauza lui minori au probleme de sanatate ca mama lui nu ne lasa in pace ??? Si inca oadata repet dupa ce v-am prezentat toate faptele exista vreo posibilitate ca instanta sa ne dea noua dreptul de propietate ???
Va multumesc si va rog sa raspunda numai persoanele experimentate !
Poate cineva sa ma ajute cu introducerea plangeri in instanta si cam care ar fi pretul , pot fi contactat pe email edymanuel2000@yahoo.com pentru discutii particulare !
Cel mai recent răspuns: edymanuel2000 , utilizator 22:47, 12 Aprilie 2011
Cam intortocheata situatia.
1. Bunicul dv, in timpul vietii, a instrainat apartamentul catre fiica sa respectiv matusa dv, in patrimoniul bunicului ramanand cu casa in care locuiti dv acum.
2. In urma decesului bunicului, la succesiune vin sotia si copiii acestuia si impart bunurile existente in patrimoniul decedatului. Deci mostenitorii casei au devenit bunica, tatal dv dar si matusa, chiar daca aceasta a primit apartamentul.
3. Dv cu mama si fratii ati fi venit la succesiune impreuna cu bunica si matusa daca tatal dv ar fi decedat inaintea bunicului si ati fi mostenit partea ce i s-ar fi cuvenit tatalui dv.
4. Nimeni nu le poate lua celor trei proprietari (bunica, tatal dv si matusa) dreptul de proprietate asupra imobilului in care locuiti.
5. Daca mama dv a facut credit pentru renovarea imobilului care nu ii apartine, este problema ei, nu a obligat-o nimeni, mai ales ca nu a avut acordul proprietarilor, iar ea nu il poate obliga pe tatal dv sa preia o parte din aceste cheltuieli, nici din cheltuielile familiei.
6. Dv sunteti major si pe deasupra mai si municiti. Pensia de intretinere pe care tatal v-o datora era pana la majorat. Pentru sumele neplatite pana cand ati implinit 18 ani a intervenit prescriptia, adica nu le mai puteti recupera. Dupa implinirea varstei de 18 ani ar fi trebuit sa il dati in judecata pe tatal dv pentru stabilirea pensiei pentru major si sa faceti dovada ca sunteti in continuarea studiilor. In lipsa hotararii judecatoresti, tatal nu va datoreaza nici o suma de bani.
7. Daca reluati scoala il puteti da in judecata pentru stabilirea pensiei de intretinere. Daca veti continua sa munciti cu forme legale, nu veti avea dreptul la pensie de intretinere.
8. Daca fratii dv sunt inca minori il pot da in judecata pe tata in vederea majorarii pensiei de intretinere. Vor trebui sa indice locul de munca al acestuia, cati copii are si sa solicite infiintarea popririi asupra veniturilor lui.
1. Bunica nu a facut sucesiune , bunicul a murit in anul 1993 in matrie bolnav fiind de cancer si nu putea sa se miste din pat cam din noiembrie 1992 . in luna mai apare acest certificat de mostenitor pe numele bunici in care este precizat ca ea este singura MOSTENITOARE IN VIATA !!! deci nu au fost chemati la notar sau judecatorie tatal meu sau matusa !
2. Tatal mei inainte de a pleca a zis ca nu il intereseaza imobilul iar matusa nu are nici o pretentie lasandu-ne pe noi dar in continuare bunica ne-a chemat in judecata pentru a ne evacua iar instanta a respins cererea ei spunad ca certificatul de mostenitor nu ii da dreptul de propietate .
5. Mama in repetate randuri a renovat imobilul si a fost ajutata de primarie chiar cand am facut realimentarea cu energie electrica primaria ne-a ajutat cu o suma destul de mare pentru acea vreme pentru a putea plati realimentarea toate acestea cu ajutorul hotarari judecatoresti in care este specificat clar ca nu invoca un drept de propietate !
6. Tatal meu nu a mai platit pensia alimentara deloc de peste 5 anii ( eu avand 21 deci ultimi 2 ani pana la 18 ani nu am primit nimic ) in plus mai sunt cei 2 minori si stiu ca legea specifica clar ca daca nu plateste cel putin 2 luni consecutive savarseste infractiunea de abandon de familie !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daune morale edymanuel2000 edymanuel2000 Locuiesc intr-un imobil de aproximativ 22 de ani impreuna cu mama mea si frati mei ( tatal parasind domiciliu de 10 ani , divortand de mama ) . aceste imobil a ... (vezi toată discuția)
Cartea de identitate angelina95 angelina95 Am o problema foarte grava de rezolvat. Cand m-am nascut am fost incredintata mamei mele. Am locuit in casa lu bunica mea impreuna cu mama mea si cu alta ... (vezi toată discuția)
Despagubire edymanuel2000 edymanuel2000 Locuiesc intr-un imobil de 20 de ani impruna cu mama si cei doi frati ai mei minori , la rugamintile si promisiunile bunicului meu ca ne va lasa casa ! intre ... (vezi toată discuția)