avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 465 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Daune morale
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Daune morale

Locuiesc intr-un imobil de aproximativ 22 de ani impreuna cu mama mea si frati mei ( tatal parasind domiciliu de 10 ani , divortand de mama ) . aceste imobil a apartinut parintilor bunicului meu ( din partea tatalui ) ! acum 17 ani bunicul a murit fiind bolnav de cancer in faza finala ! bunica mea a scos un testament dupa moartea bunicului care a fost facut in ultima luna de viata bunicului, facundu-si un certificat de mostenitor ! dupa ce a parasit tatal meu domiciliu ne-a dat in judecata spund ca suntem chiriasi ca sa evacuam imobilul , nu i-a mers si instanta a respins cererea ei , dupa un timp iar ne-a dat in judecata spunad ca suntem nepoti ei dar ca am devastat imobilul si de aceasta data instata i-a respins cererea ! Noi am renovat imobilul de multe ori , am avut grija in acesti 22 de ani de acest teren si de casa iar pe ea nu a interesat-o decat sa vanda imobilul ( specific ca mai are un apartament tot in aceasi zona )! Intrebarea mea este pot sa o dau in judecata si sa ii cer daune morale pentru toate cele rele care le-a facut cu rea credinta ( prindea pe frati mei(minori) cand mergeu la scoala si se lua de ei , venea desori cu politia sa evacuam casa iar cand vedea politia documentele pleca , de ficare data cand zugraveam sau aranjam ceva chema politia ca construim pe teren fara autorizatie , a venit cu neamuriel ei sa ne sperie sa plecam , ne-a intrerupt energia electrica noi a trebuit sa platim multi bani pentru a o deschide ) ?
Cam cat ii pot cere , pentru ca si in prezent imobilul valoreaza peste 1 milion de euro ( fiind in zona herastrau nordului ) , nu ma intereseaza dreptul de propietate , iar tatal meu cand a plecat a zis ca nu il intereseaza nimic din acest imobil sa ne descurcam cu mama lui , pot sa ii cer daune morale pentru tot ce ne-a facut cu rea credinta undeva la 200000 - 300000 € ?
Ultima modificare: Duminică, 1 Mai 2011
edymanuel2000, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 19:21, 1 Mai 2011
in primul rând nu te poți prevala de valoarea imobilului in discuție pentru a stabili cuantumul despăgubirilor pentru daune morale.
dacă insă faptele bunicii tale fac obiectul unei infracțiuni care au fost de natură să vă aducă atingere sănătății, reputației sau știu eu altor valori similare poți deschide un proces in care să pretinzi despăgubiri.
in altă ordine de idei, nu cunosc drepturile pe care le aveți asupra imobilului in cauză dar spre a nu se îmbogăți fără just temei, proprietarul( bunica ta) imobilului îmbunătățit, (cu materialele voastre) este dator să plătească valoarea materialelor, eventual și daune interese.
puteti promova in instanta o actiune in pretentii privind cheltuielule facute in acesti 22 de ani. beneficiati de un drept de creanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensia alimentara edymanuel2000 edymanuel2000 Tatal meu a parasit domiciliu acum 15 anii ( eu am varsta de 21 ani ) lasandu-ne singuri -pe mama mea si inca doi frati mai mici , in casa strabunicilor mei ... (vezi toată discuția)
Despagubire edymanuel2000 edymanuel2000 Locuiesc intr-un imobil de 20 de ani impruna cu mama si cei doi frati ai mei minori , la rugamintile si promisiunile bunicului meu ca ne va lasa casa ! intre ... (vezi toată discuția)
Cultura pe pe un teren pe care nu sunt titular Iulia2012 Iulia2012 Buna ziua, Am nevoie de sfaturile dvs. in urmatoarea problema. Pe un teren de 6 arii am plantat salcami (bunica, eu, tatal meu, mama, sora si sotul ei). ... (vezi toată discuția)