avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 285 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... somaj...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

somaj...

se mai poate si in perioada aceasta "octombrie"..sa se depuna acte pt somaj..??.desi nu am lucrat,am terminat liceul,,nam luat bacalaureatul,,si mi-am cautat loc de munca...>se mai poate sau nu????
Cel mai recent răspuns: dinam , utilizator 22:26, 24 Octombrie 2012
Art. 16. - Beneficiari ai prevederilor prezentei legi sunt persoanele in cautarea unui loc de munca, aflate in una dintre urmatoarele situatii:
..............
"b) nu au putut ocupa loc de munca dupa absolvirea unei institutii de invatamant;". .

Art. 17....
(2) Sunt asimilate somerilor persoanele aflate in situatiile prevazute la art. 16 lit. b), daca indeplinesc urmatoarele conditii:
a) sunt absolventi ai institutiilor de invatamant, in varsta de minimum 16 ani, care intr-o perioada de 60 de zile de la absolvire nu au reusit sa se incadreze in munca potrivit pregatirii profesionale;

Art. 38. - (1) Indemnizatia de somaj se acorda persoanelor prevazute la art. 17, la cerere, dupa caz, de la data:

l) expirarii perioadei de 60 de zile, prevazuta la art. 17 alin. (2) lit. a);
.....
"(2) Indemnizatia de somaj se acorda de la data prevazuta la alin. (1), daca cererea este inregistrata la agentia pentru ocuparea fortei de munca in termen de 10 de zile de la aceasta data
(3) Daca cererea este inregistrata dupa expirarea termenului de 10 de zile, dar nu mai tarziu de 12 luni de la data prevazuta la alin. (1), indemnizatia de somaj se acorda incepand cu data inregistrarii cererii."

In fuctie de data absolvirii vedeti daca au trecu cele 60 de zile....:(

1. Pentru a beneficia de indemnizatie de somaj, ca absolvent de liceu, (cu sau fara examenul de bacalaureat) trebuia sa va inregistrati la Agentia de Somaj in termen de 60 de zile de la absolvire.

2. Va puteti inregistra la Agentia de Somaj si acum, ca persoana in cautarea unui loc de munca si aveti posibilitatea sa vi se ofere un loc de munca si sa urmati, gratuit, un curs de formare profesionala.


multzumesc foarte frumos...chiar aveam de gand sa urmez ceva curs de formare profesionala,,multzumesc...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor somaj absolventi tuilleries tuilleries Buna ziua! Fiul meu a intrerupt cursurile in clasa a XII-a. Le-a reluat anul trecut la seral si acum va sustine examenul de bacalaureat. As dori sa stiu ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie somaj Nechifor-Roxana Nechifor-Roxana Buna.Am absolvit liceul,am luat bacul si m-am inscris la o facultate dar din anumite motive nu ma pot duce la facultate.As vrea sa stiu daca mai pot depune ... (vezi toată discuția)