avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 673 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... model cerere si decizie incetare CIM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

model cerere si decizie incetare CIM

buna ziua
are cineva un model de cerere pe care trebuie sa o depuna salariatul la registratura angajatorului si un model de decizie emis de catre angajator,in cazul incetari CIM de drept in cazul pensionarii pentru limita de varsta cu reducerea limitei de varsta?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ana_maria1 , utilizator 10:26, 24 Octombrie 2012
Nu exista niciun model de astfel de cerere pentru salariat ... incetarea de drept a contractului individual nu este determinata de o manifestare de vointa a partilor in sensul finalizarii raportului de munca, ci are loc ca urmare a intervenirii unei situatii de fapt prevazute de lege, care nu mai permite continuarea raportului de munca, independent de vointa angajatului sau a angajatorului.

S.C. ……………………… S.R.L. (S.A.)
str. ……………………………. nr. …
Localitate ………………., judet/sector ……………

D E C I Z I E nr. … din ………………..

Dl./Dna. …………………………………………………., reprezentant legal al persoanei juridice
S.C. ……………………………………..………. S.R.L. (S.A.), în baza prerogativelor acordate de Legea nr. 31/1990 privind societatile comerciale, republicata:
luând în considerare ca la data de ............... vi s-a comunicat decizia de pensionare pentru limita de varsta cu reducerea varstei standard de pensionare
In baza art.56 alin.2 din Codul Muncii si ale legislatiei muncii în vigoare

DECID:

Art. 1 Începând cu data de …………… înceteaza contractul individual de munca al salariatului (-ei) …………………………… în baza prevederilor Art. 56 alin.1 lit.c din Codul Muncii (încetare de drept).

Art. 2 Departamentul/Serviciul Resurse Umane si Serviciul Financiar-Contabil vor duce la îndeplinire prezenta decizie.

Art. 3 Prezenta decizie poate fi contestata în termen de 45 de zile calendaristice de la data luarii la cunostinta, la Instanta judecatoreasca competenta, Tribunalul ....

Art. 4 Prezenta decizie se comunica dnei/dlui .... in termen de 5 zile lucratoare de la data .....

(nume si prenume)
..............................................
(functie)

L.S.
.............................................
(semnatura)

Dovada comunicarii:
Data ………………

………………………………..
(semnatura salariatului)
sau confirmare de primire-data postei
multumesc frumos pt raspuns!Am sunat la Itm iar cei de acolo mo-au confirmat faptul ca trebuie sa depuna o cerere / notificare la care sa ataseze decizia. Asta pt ca dansul nu indeplinise varsta standard de pensionare iar societatea nu avea de unde sa stie ca el si-a depus dosarul mai devreme si are aceste beneficii.Este angat doar de 2 ani in cadrul societatii si a mai asus si dupa 3 zile decizia emisa de casa de pensii.S-a mai intalnit cineva cu acest caz? Multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 24 Octombrie 2012
ana_maria1, utilizator
Am inteles ... in acest caz, acea persoana face o notificare catre angajator prin care ii aduce lka cunostinta ca in data de ... a primit decizia de iesire la pensie pentru limita de varsta cu reducerea varstei standard de pensionare. La notificare ataseaza copie de pe decizia respectiva ..

Notificare

Subsemnatul .........., domiciliat in ......., angajat in functia de ......., va aduc la cunostinta ca in data de ............. am primit Decizia nr .... / ....... emisa de Casa Judeteana de Pensii Publice ...... prin care se constata indeplinirea conditiilor de iesire la pensaie pentru limita de varsta cu reducerea varstei standard de pensionare.
Atasez ,in acest sens, copia deciziei emise de C.J.P.P. ........

Data .........

Semnatura ......

Dlui Director/Administrator al S.C. ...............
Va multumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizie asupra capacitatii de munca si incetare cim apetra apetra in cazul unei decizii asupra capacitatiide munca in care se mentioneaza pierderea in totalitate a capacitatii de munca cu ce art inchidem cim? 56c? (vezi toată discuția)
Inregistrare decizie magnectical magnectical Buna ziua.As avea o nelamurire.Am un salariat care are conc. medical toata luna decembrie iar dupa, incepand cu 01.01.2012 se va pensiona .Mi-a adus decizie ... (vezi toată discuția)
Decizie medicala magnectical magnectical Buna ziua.As avea o nelamurire.Am un salariat care are conc. medical toata luna decembrie iar dupa, incepand cu 01.01.2012 se va pensiona .Mi-a adus decizie ... (vezi toată discuția)