marian24gam a scris:
In plangere am specificat ca
1. in nici un caz nu am avut viteza aia (...)
2. cel care a intocmit procesul verbal nu era cel care opera cu radarul ( cel cu radarul era la vreo 5 km in spate)
3. am cerut sa vad si eu fimarea ,dar ce sa imi arate ala ca nu avea ce,
4. in procesul verbal nu este specificat daca apratul radar este prevazut pentru depistarea in regim de miscare sau stationare.
cand se argumenteaza o plangere trebuie mentionate articolele din legislatiet, similar cu modul de intocmire a procesului verbal de contraventie.
1. nu trebuie sa demonstrati dvs. nimic, acest lucru trebuie demonstrat de politie;
2. in cazul inregistrarilor radar nu este obligatoriu ca agentul care opereaza aparatul radar sa intocmeasca si procesul verbal.
Art. 181. – (1) În situatia în care fapta a fost constatata cu ajutorul unui mijloc tehnic certificat sau mijloc tehnic omologat si verificat metrologic, politistul rutier încheie un proces verbal de constatare a contraventiei potrivit modelului prevazut în anexa nr.1D, dupa prelucrarea înregistrarilor si stabilirea identitatii conducatorului de vehicul.
dupa cum lesne se poate observa se mentioneaza "politistul rutier" si nu "operatorul" mijlocului tehnic cu ajutorul caruia a fost constatata fapta.
3. nu sunt obligati sa va arate filmarea, nu va aflati la cinematograf. cunoasteti vreun articol de lege unde este prevazuta aceasta obligatie?
4. idem 3
din motivele expuse rezulta ca veti avea toate sansele sa beneficiati de executarea sanctiunilor aplicate in procesul verbal de contraventie, amenda la tarif intreg si suspendare permis pentru 3 luni dar pe care o puteti reduce la 30 zile prin indeplinirea conditiilor art. 221 din HG1391.