avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 592 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Suspendare permis
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Suspendare permis

Buna dimineata.
Acum 3 luni am fost depistat de catre radarul politiei (radar modelul vechi nu cel de pe MCV)cu viteza 104 km/ora in localitate.Cineva m-a invatat sa fac plangere dar nu la judecatoria din raza careia apartine localitatea unde am fost surprins de radar ci la judecatoria localitati unde locuiesc eu ,plangerea m-ia fost admisa ,pana aici ok.Acum cateva zile primesc 2 citatii una de la judecatoria localitati mele(unde am facut plangerea) si una la de judecatoria localitati de unde este politistul care a intocmit procesul verbal ,ambele mentionez ca au fost intocmite in aceeasi zi.Nu inteleg cum au fost emise in acceasi zi si faptul ca a doua citatie este de unde este politistul si nu de la judecatoria localitati unde am fost sanctionat( politistul din Tulcea si localitatea apartine de judecatoria Babadag.
Am gandit ca poate sterg astia caseta (tragand de timp) dar nu inteleg cu citatiile.Ce credeti ca s-a intamplat ?
Cel mai recent răspuns: marian24gam , utilizator 13:30, 25 Octombrie 2012
Art.118. - (1) Împotriva procesului-verbal de constatare a contravenţiilor se poate depune plângere, în termen de 15 zile de la comunicare, la judecătoria în a cărei rază de competenţă a fost constatată fapta.

plangerea dvs. a fost inregistrata si nu admisa. la registratura nu sta nimeni sa studieze motivele depunerii plangerii.

instanta admite sau respinge plangerea si nu registratura.

intrebarea este daca v-ati recuperat permisul cu certificatul de grefa eliberat de judecatorie dar banuiesc ca l-ati recuperat ptr ca eliberarea acestuia se face in baza depunerii plangerii si nu a motivelor depunerii plangerii.

judecatoria unde ati depus plangerea isi va declina raspunderea catre judecatoria unde trebuia sa depuneti plangerea conform art. 118.

sfatul prietenului dvs. de a depune plangerea in localitatea de domiciliu nu a facut altceva decat sa amane procesul, acesta fiind probabil si scopul depunerii plangerii la alta judecatorie. de suspendare si amenda oricum nu scapati avand in vedere ce viteza ati avut in localitate.

cum ati motivat plangerea, viteza era sub 50 km/h?:)

se pare ca incepand de anul viitor odata cu modificarile aduse oug 195 se va prevede ca plangerea sa se depuna la judecatoria unde isi are domiciliul contravenientul.
Da am recuperat permisul de in baza certificatului de grefa eliberat de la judecatoria din localitatea unde locuiesc eu .
In plangere am specificat ca in nici un caz nu am avut viteza aia si ca cel care a intocmit procesul verbal nu era cel care opera cu radarul ( cel cu radarul era la vreo 5 km in spate) am cerut sa vad si eu fimarea ,dar ce sa imi arate ala ca nu avea ce,in procesul verbal nu este specificat daca apratul radar este prevazut pentru depistarea in regim de miscare sau stationare.
marian24gam a scris:

In plangere am specificat ca
1. in nici un caz nu am avut viteza aia (...)
2. cel care a intocmit procesul verbal nu era cel care opera cu radarul ( cel cu radarul era la vreo 5 km in spate)
3. am cerut sa vad si eu fimarea ,dar ce sa imi arate ala ca nu avea ce,
4. in procesul verbal nu este specificat daca apratul radar este prevazut pentru depistarea in regim de miscare sau stationare.

cand se argumenteaza o plangere trebuie mentionate articolele din legislatiet, similar cu modul de intocmire a procesului verbal de contraventie.

1. nu trebuie sa demonstrati dvs. nimic, acest lucru trebuie demonstrat de politie;

2. in cazul inregistrarilor radar nu este obligatoriu ca agentul care opereaza aparatul radar sa intocmeasca si procesul verbal.

Art. 181. – (1) În situatia în care fapta a fost constatata cu ajutorul unui mijloc tehnic certificat sau mijloc tehnic omologat si verificat metrologic, politistul rutier încheie un proces verbal de constatare a contraventiei potrivit modelului prevazut în anexa nr.1D, dupa prelucrarea înregistrarilor si stabilirea identitatii conducatorului de vehicul.

dupa cum lesne se poate observa se mentioneaza "politistul rutier" si nu "operatorul" mijlocului tehnic cu ajutorul caruia a fost constatata fapta.

3. nu sunt obligati sa va arate filmarea, nu va aflati la cinematograf. cunoasteti vreun articol de lege unde este prevazuta aceasta obligatie?

4. idem 3

din motivele expuse rezulta ca veti avea toate sansele sa beneficiati de executarea sanctiunilor aplicate in procesul verbal de contraventie, amenda la tarif intreg si suspendare permis pentru 3 luni dar pe care o puteti reduce la 30 zile prin indeplinirea conditiilor art. 221 din HG1391.
Multumesc ,vedem atunci dovezile politistului rutier .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retinere permis auto loricul loricul Am fost oprit in trafic de agentul de politie care mi-a intocmit proces-verbal pentru depasirea vitezei legale in localitate. Acesta sustinea ca radarul montat ... (vezi toată discuția)
Depasire viteza legala pe drum cu restrictie cu 61km/h retinere permis 90 zile? maarkyM maarkyM Buna ziua,azi am depasit,fara intentie,nici nu stiu cu cat...masina de radar neinscriptionata venea din sens opus ,in afara localitatii dar pe un sector de ... (vezi toată discuția)
Procesul verbal nu a fost intocmit de catre agentul constatator armadillo armadillo Buna ziua, Tocmai am primit o amenda pentru depasirea vitezei legale cu 21 km / ora. Agentului care mi-a intocmit PV-ul i s-a transmis prin statie viteza cu ... (vezi toată discuția)