avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Procesul verbal nu a fost intocmit de catre agentul ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Procesul verbal nu a fost intocmit de catre agentul constatator

Buna ziua,

Tocmai am primit o amenda pentru depasirea vitezei legale cu 21 km / ora. Agentului care mi-a intocmit PV-ul i s-a transmis prin statie viteza cu care mergeam eu (de catre un coleg al acestuia).

In aceasta ordine de idei, se poate contesta procesul verbal / amenda?
Precizez ca la obiectii am specificat aspectul mentionat in titlu...

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: silviu_n , utilizator 22:16, 19 Iulie 2014
buna ziua ,

domnul care v-a intocmit procesul verbal , v-a lasat impresia ca nu ar fi fost agent (de circulatie)?
constatatorul care v-a depistat cu 21 km/h peste limita legala in localitate /in afara localitatii , este radarul .
aveti dreptul sa faceti contestatie . dar numai dupa ce platiti amenda...ca sigur a fost si o amenda acolo.
Sigur ca puteti face contestatie... motivati-o temeinic poate aveti sanse mai multe sau mai bine apelati la o persoana de specialitate.
Contestatia se formuleaza in termen de 15 zile de la comunicarea PV la Judecatoria in raza careia a fost constatata contraventia, iar daca vi s-a retinut permisul, imediat dupa introducerea/inregistrarea contestatiei solicitati un certificat de grefa si mergeti la unitatea de politie pentru a vi se elibera permisul pana la pronuntarea unei solutii ... sa speram favorabila pentru dvs.
Procesul verbal a fost intocmit de catre un agent constatator. Acesta, in baza comunicarii de catre operatorul aparatului radar a vitezei cu care ati fost inregistrat, constata ca ati depasit limita de viteza stabilita pentru sectorul respectiv si aplica sanctiunea corespunzatoare.

Sunt doua persoane distincte: operatorul aparatului radar si agentul constatator (cel care v-a oprit si a intocmit p-v).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

2 amenzi pentru depasirea vitezei legale in localitate in decurs de un minut stefaroiflorin stefaroiflorin In ziua de 10:05:2013 la ora 15:42 am fost detectat de radar cu viteza de 81 km in localitate si la 15:53 cu viteza de 116 km in aceeasi localitate . Apoi ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala florinster florinster Buna ziua, am fost inregistrat ieri de aparatul radar(de tip nou), care se afla in miscare, in localitate, cu viteza de 99km/h pe restricitie de 70km/h. Am ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis pt. 180 zile?!?!?!?!?!?!? ciao_loredanas ciao_loredanas Ziilele trecute ma deplasam pe ruta Timisoara- Arad. La iesirea dintr-o localitate am depasit o masina care mergea cu viteza redusa...am depasit-o si mi-am ... (vezi toată discuția)