avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Procesul verbal nu a fost intocmit de catre agentul ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Procesul verbal nu a fost intocmit de catre agentul constatator

Buna ziua,

Tocmai am primit o amenda pentru depasirea vitezei legale cu 21 km / ora. Agentului care mi-a intocmit PV-ul i s-a transmis prin statie viteza cu care mergeam eu (de catre un coleg al acestuia).

In aceasta ordine de idei, se poate contesta procesul verbal / amenda?
Precizez ca la obiectii am specificat aspectul mentionat in titlu...

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: silviu_n , utilizator 22:16, 19 Iulie 2014
buna ziua ,

domnul care v-a intocmit procesul verbal , v-a lasat impresia ca nu ar fi fost agent (de circulatie)?
constatatorul care v-a depistat cu 21 km/h peste limita legala in localitate /in afara localitatii , este radarul .
aveti dreptul sa faceti contestatie . dar numai dupa ce platiti amenda...ca sigur a fost si o amenda acolo.
Sigur ca puteti face contestatie... motivati-o temeinic poate aveti sanse mai multe sau mai bine apelati la o persoana de specialitate.
Contestatia se formuleaza in termen de 15 zile de la comunicarea PV la Judecatoria in raza careia a fost constatata contraventia, iar daca vi s-a retinut permisul, imediat dupa introducerea/inregistrarea contestatiei solicitati un certificat de grefa si mergeti la unitatea de politie pentru a vi se elibera permisul pana la pronuntarea unei solutii ... sa speram favorabila pentru dvs.
Procesul verbal a fost intocmit de catre un agent constatator. Acesta, in baza comunicarii de catre operatorul aparatului radar a vitezei cu care ati fost inregistrat, constata ca ati depasit limita de viteza stabilita pentru sectorul respectiv si aplica sanctiunea corespunzatoare.

Sunt doua persoane distincte: operatorul aparatului radar si agentul constatator (cel care v-a oprit si a intocmit p-v).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

2 amenzi pentru depasirea vitezei legale in localitate in decurs de un minut stefaroiflorin stefaroiflorin In ziua de 10:05:2013 la ora 15:42 am fost detectat de radar cu viteza de 81 km in localitate si la 15:53 cu viteza de 116 km in aceeasi localitate . Apoi ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis pt. 180 zile?!?!?!?!?!?!? ciao_loredanas ciao_loredanas Ziilele trecute ma deplasam pe ruta Timisoara- Arad. La iesirea dintr-o localitate am depasit o masina care mergea cu viteza redusa...am depasit-o si mi-am ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala florinster florinster Buna ziua, am fost inregistrat ieri de aparatul radar(de tip nou), care se afla in miscare, in localitate, cu viteza de 99km/h pe restricitie de 70km/h. Am ... (vezi toată discuția)