avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Hotarare judecatoreasca- pronuntare/comunicare
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Hotarare judecatoreasca- pronuntare/comunicare

decizia instantei de judecata este citita in sedinta publica sau se comunica in scris?
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 13:31, 24 Octombrie 2012
Daca este la fond sau apel veti primi acasa hotararea. In recurs nu se comunica.
Oricum puteti vedea direct pe site, in cateva zile, care este decizia.
Hotararea se pronunta in sedinta publica de catre presedintele completului de judecata asistat de grefier.
Hotararile penale se redacteaza in cel mult 20 de zile de la pronuntare, insa nu se comunica partilor.
Se comunica doar o copie de pe dispozitivul hotararii si asta numai in situatia in care partile au lipsit atat la judecata cat si la pronuntare, singura exceptie fiind inculpatii detinuti carora le sunt comunicate copii si dupa hotararile redactate.
este vorba despre un proces penal aflat in faza de pronuntare.vroiam sa stiu daca hotararea va fi facuta public in sedinta sau in scris.
Am inteles ca intrebati de o hotarare penala, tocmai de aceea v-am si raspuns in acest sens.
Cand am spus ca hotararea se pronunta in sedinta publica m-am referit la faptul ca dispozitivul hotararii se pronunta in sedinta publica .
Apoi, orice hotarare se redacteaza, adica se motiveaza in scris de catre instanta, iar motivarea o veti putea lectura la dosar dupa 20 de zile de la pronuntare, pentru ca hotararile penale nu se comunica (cu exceptia inculpatilor detinuti), asa cum am aratat mai sus.
Daca ati lipsit de la la judecata si pronuntare veti primi o copie a dispozitivului hotararii si nu hotararea motivata.
De asemenea dispozitivul hotararii pronuntate va fi publicat pe portalul instantei respective.
Cautarea o puteti face fie dupa numele dvs. , fie dupa nr. de dosar.

Ultima modificare: Miercuri, 24 Octombrie 2012
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recurs la divort cris_deo cris_deo Buna seara. Pe data de 30-01-2009 am avut ultimul termen la divort in care eu am fost reclamant iar la sfarsitul sedintei judecatoarea a spus a se va da ... (vezi toată discuția)
Formulare cerere pentru eliberare hotarare si achitare taxa de timbru, dupa noul cod de procedura penala oanaportar oanaportar In urma judecarii unui proces proces penal judecatoria a emis o hotarare judecatoreasca. Va rog sa imi spuneti daca dupa Noul Cod de Procedura penala ... (vezi toată discuția)
Termen de redactare incheiere de sedinta costel_gr2013 costel_gr2013 care este termenul legal de redactare a unei incheieri de sedinta din cadrul unei judeatorii? (vezi toată discuția)