Daca este la fond sau apel veti primi acasa hotararea. In recurs nu se comunica.
Oricum puteti vedea direct pe site, in cateva zile, care este decizia.
Hotararea se pronunta in sedinta publica de catre presedintele completului de judecata asistat de grefier.
Hotararile penale se redacteaza in cel mult 20 de zile de la pronuntare, insa nu se comunica partilor.
Se comunica doar o copie de pe dispozitivul hotararii si asta numai in situatia in care partile au lipsit atat la judecata cat si la pronuntare, singura exceptie fiind inculpatii detinuti carora le sunt comunicate copii si dupa hotararile redactate.
Am inteles ca intrebati de o hotarare penala, tocmai de aceea v-am si raspuns in acest sens.
Cand am spus ca hotararea se pronunta in sedinta publica m-am referit la faptul ca dispozitivul hotararii se pronunta in sedinta publica .
Apoi, orice hotarare se redacteaza, adica se motiveaza in scris de catre instanta, iar motivarea o veti putea lectura la dosar dupa 20 de zile de la pronuntare, pentru ca hotararile penale nu se comunica (cu exceptia inculpatilor detinuti), asa cum am aratat mai sus.
Daca ati lipsit de la la judecata si pronuntare veti primi o copie a dispozitivului hotararii si nu hotararea motivata.
De asemenea dispozitivul hotararii pronuntate va fi publicat pe portalul instantei respective.
Cautarea o puteti face fie dupa numele dvs. , fie dupa nr. de dosar.
Recurs la divort
cris_deo
Buna seara. Pe data de 30-01-2009 am avut ultimul termen la divort in care eu am fost reclamant iar la sfarsitul sedintei judecatoarea a spus a se va da ... (vezi toată discuția)