avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 642 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Pot lasa Registrul Inventar gol?
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Pot lasa Registrul Inventar gol?

Sunt un PFA - Servicii software. Lucrez de acasa si folosesc laptopul proprietate personala (nu-i cumparat pe PFA). Pot sa las registrul inventar gol? Nu cumpar bunuri pe PFA, singurele mele chitante sunt cele de la plata CAS si CASS.
Am citit ca ar trebui trecute si sumele din contul curent. Asta inseamna suma din contul curent la 31 decembrie pentru fiecare an? Imi pare ciudat.
O sa am control in curand si mi-au zis sa am si registrul asta pregatit.
Multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 24 Octombrie 2012
marius1975_2, utilizator
Cel mai recent răspuns: marius1975_2 , utilizator 15:55, 24 Octombrie 2012
Se inventariaza toate elementele de activ si pasiv, deci inclusiv disponibilul din ct.curent.
Din ce am citit se pare ca-s doua tipuri de registre inventar. Eu ma refeream la cel numerotat si stampilat la finante.
La acela ma refer
Mai exista si registrul numerelor de inventar atribuite mijloacelor fixe existente.
miha7070 a scris:

La acela ma refer

Acel registru are coloane pentru Intrari si Iesiri si pare sa fie numai pentru bunuri deci nu prea stiu cum sa incadrez disponibilul din contul curent cand am coloane gen "Denumirea bunului", "Data achizitionarii", "Data iesirii din gestiune".

Alte discuții în legătură

Completare registru inventar earlysunset earlysunset Buna ziua! Am un PFA neplatitor TVA, sistem real, CAEN 6201 (Activitati de realizare a soft-ului la comanda). Am achizitionat pe PFA: - RJIP, RI si RUC; - ... (vezi toată discuția)
Completare registru inventar dan_alex dan_alex Buna ziua, As dori sa stiu ce trebuie trecut si cum in registrul inventar pentru PFA. Ca PFA am achizitionat de-a lungul activitatii consumabile IT, ... (vezi toată discuția)
Registru inventar pfa caciulatu caciulatu am niste utileje pe PFA, as dori sa stiu daca acestea se trec in registru inventar doar la achizitie, sau la fiecare sfarsit de an. ... (vezi toată discuția)