avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 973 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... stabilirea custodiei in functie de dorinta copilului.
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

stabilirea custodiei in functie de dorinta copilului.

am inteles ca de la varsta de 10 ani instanta e obligata sa intrebe si pe copil in privinta progr de vizita si a custodiei.cat de mult se tine cont de aceasta opinie?in conditiile in care eu ca tata am un servici stabil, o locuinta decenta care asigura tot confortul necesar,si copilul doreste sa stea cu mine ,dar mama se opune, instanta de ce tine cont,de dorinta mamei sau a copilului?eu nu vreau sa iau copilul de langa mama ,asa cum face ea,vreau doar sa fiu parte egala in viata copilului meu.ce sanse am ,in conditiile in care copilul vrea la mine ,daca solicit un progr de a lua copilul egal cu al mamei.ce se poate face in urmatoarea privinta:am cumparat fiului meu telefon si cartela de 2 ori si de fiecare data mama-sa i le-a ,,scapat"in apa.acum imi interzice sa vb cu fiul meu la telefonul fix pe care il inchide cind imi aude vocea.denigrarea tatalui in ochii copilului nu trebuie sanctionata,cumva? concret ce se poate face ?nu exista alte solutii decat actiune in instanta? pt ca am destui cunoscuti care au obtinut ceva in instanta dar mama nu respecta si trebuie sa deschida iar actiune si mama iar nu respecta si se tot invart intr-un cerc vicios pt ca la noi legea e facuta de nu le zic cum dar numai oameni nu sunt.si cum judec sunt majoritatea femei verdictul e in fav mamei.caz concret:un coleg obtine in instanta un anumit program de vizita.mama copilului face in asa fel in ziua respectiva pleaca cu copil cu tot din localitate sau de la domiciliu,cert ca nu e de gasit.asta in mod repetat.se deschide iar actiune (care stiti cel mai bine cat sunt de costisitoare)si se da verdict :mama obligata sa incredinteze minorul tatalui dupa un anumit program .si iar nu respecta si tot asa o tin de vreo 3 ani.ma intreb pe ce lume traim fratilor??? .imi puteti enumera toate organizatiile ce se ocupa cu drepturile omului ,copilului,sau unde pot depune un memoriu in pb mea?pt ca in instanta... va multumesc
Cel mai recent răspuns: custodie.comuna , utilizator 13:23, 28 Ianuarie 2009
Tocmai am incheiat un proces asemanator situatiei dumneavoastra.Tata a cerut program de vizitare a copilului de 10 ani si a castigat; in ciuda pilelor, relatiilor, sabotajelor si a denigrarii tatalui in fata copilului. Reszultatul ? :thumbup: Procesul a durat 1 an, 10 termene de judecata si amanare a pronuntarii, dar in final =D> Deci se poate ! ! !
Aveti dreptate ca justitia este partinitoare cu mamele, dar cu ceva bani(nu chiar asa de multi)asistenta de specialitate si nu in ultimul rand rabdare,multa rabdare,s-a reusit.
Parerea copilului peste 10 ani conteaza TEORETIC 70-80%, deoarece se merge pe ideea de a urmarii interesul superior al acestuia. In realitate, instanta judeca de regula tinand cont de interesul mamei si apoi al copilului.Un proces de acest fel POATE fi castigat, dar numai cu o argumentare clara, coerenta si solida, in ceea ce priveste interesul copilului,nu al parintilor.Daca nu se castiga in prima instanta se poate continua........... pana la CEDO.Pana cand statul roman nu va incepe sa plateasca daune si in acest tip de cauze, tatilor nedreptatiti, in definitiv copiilor nedreptatiti, lucrurile nu se vor schimba esential, dar se poate totusi incerca.Satisfactia e maxima ! Merita toti banii !Daca tatii s-ar gandi la cati bani cheltuie pe lucruri nefolositoare, nu si-ar mai pune problema cat cheltuie pentru astfel de procese si de fapt pentru copilul lor.Merita ! Solutionarea problemei se face tot in instante.Organizatiile din domeniu,sincer, nu au solutii concrete.
va dorim succes, rabdare si intelepciune
Ultima modificare: Miercuri, 28 Ianuarie 2009
Eu.Ro.Lex & Av. Martin Vasile Emil , Avocat
Domnule avocat eu.ro.lex puteti fi mai explicit?
Sa inteleg ca dupa un proces de un an, in care a fost audiat minorul (copilul si-a exprimat pararea in legatura cu programul de vizitare sau cu custodia?) , amanari de pronuntare (cate?) , tatal a "castigat program de vizitare" (in ce consta? 2 weekend-uri la 2 saptamani?) .
Cat de "clare , coerente si solide " a fi argumentele tatului , copilul ajunge tot la mama , pentru ca , instantele mai ales cand observa ca tatal are sanse de a obtine incredintarea , fac tot posibilul sa nu ii permita tatalui sa se judece , inclusiv prin respingerea probelor solicitate de acesta (probe ca inscrisuri sau adrese sau expertize psihologice , sunt respinse ca "inadmisibile din punct de vedere legal" !) .
Instantele superioare , aplica acelasi tratament tatilor dar sub o alta forma.Rezultatul e acelasi.
Pana la finalizarea unui proces la CEDO relatia tata-copil sufera imens, si s-ar putea ca, dupa o eventuala castigare a procesului la CEDO copilul nici sa nu isi mai recunoasca tatal!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incredintare minor tatalui dv mircea dv mircea avem 9 ani casnicie, 1 baiat de 4 ani , ne iubim, dar criza a facut ca eu sa nu mai cistig cit cistigam pina acum (totusi mai mult ca si ea)si sa avem probleme ... (vezi toată discuția)
Vizitarea minorului mary1970 mary1970 In urma divortului, mamei ii este incredintat copilul minor, iar tatal are drept de vizita in week-end. Dupa diverse sicane pe care le face tatal cand afla ca ... (vezi toată discuția)
Plasament minor ronaldo83 ronaldo83 Se da urmarorul caz:Un minor de 13 ani al carui parinti sunt divortati mama avand custodia unica si tatal program de vizita.Poate mama sa deschida proces de ... (vezi toată discuția)