Aveti posibilitatea de a formula o plangere penala pentru savarsirea infractiunii de nerespectare a masurilor privind incredintarea minorului - art. 307 alin. 2 Cod penal care prevede: fapta persoanei căreia i s-a încredinţat minorul prin hotărâre judecătorească, spre creştere şi educare, de a împiedica în mod repetat pe oricare dintre părinţi să aibă legături personale cu minorul, în condiţiile stabilite de părţi sau de către organul competent.
De asemenea va puteti adresa instantei de judecata pentru ca aceasta sa constate ca imprejurarile care au determinat incredintarea (potrivit vechiului cod al familiei) sau stabilirea locuintei copilului (noul cod civi) s-au schimbat si se impune modificarea masurilor luate fata de minori, tinand cont de interesul superior al copilului.
am fost la scoala copiilor si am cerut eliberarea situatiei copiilor in scris deoarece ei nu au fost prezenti inca de la inceputul anului scolar . apoi am de gand in functie de ce imi este afirmat , sa depun o plangere la protectia copilului , apoi la parchet o alta plangere penala . mai nou fosta concubina a inceput sa sune in tara pe prietenii ei sa le spuna ca a cunoscut pe cineva si nu mai doreste sa se intoarca cu copiii , ca doreste sa isi refaca viata iar eu sa uit de copiii . sa imi fac altii . . in sf . stie cineva cum ma poate ajuta noul cod civil ? un articol de lege ? am inteles ca ar fi ceva in legatura cu stabilirea domiciliului . eu am un apartament cu 3 camere , iar ea plimba copiii prin italia cu chirie pe unde apuca . m-ar putea ajuta acest lucru ??? am inteles ca si faptul ca si-a facut un prieten cu care sta alaturi de copii acolo , instanta nu prea vede cu ochi buni , mai ales in situatia in care ea a decis sa ma scoata pe mine din viata copiilor si sa includa pe altul . multumesc anticipat .
Problemele dvs. necesita o aparare calificata si ar trebui sa va cautati avocat macar pentru a-l consulta si sa analizeze actele si hotararile pronuntate.
Referitor la programul de vizita lucrurile s-ar putea rezolva.
In privinta reincredintarii minorului sansele sunt insa foarte reduse.
Cert este faptul ca ii puteti crea tot felul de probleme si sa fie fortata sa va intelegeti dar fara avocat nu cred ca va veti descurca si nici instantele nu va vor baga in seama.
Probabil ca deja stiti ce atitudine au instantele in astfel de procese.
Categoric voi cauta un avocat , dar vroiam ca inainte de a cauta sa incerc sa gasesc solutii . intelegerea a fost facuta pe vechiul cod civil , iar noul cod civil imi permite sa schimb vechea decizie , tinand cont si de faptul ca nici in urma unei intelegeri , fosta concubina nu a dorit sa se tina de cuvant interzicandu-mi nu doar dreptul de a lua minoriii la domiciliul meu , ci si de a ii vedea la domiciliul ei sau a vorbi cu minorii la telefon . eu consider ca am facut sa fie totul ok , sa nu despart minorii de mama , dar mama in decurs de 1 an a cautat sa provoace certuri , sa imi interzica accesul la copii , sa priveze copiii de scoala neducandui deloc in acest an , iar anul trecut copiii au lipsit cel putin 3 luni de zile din anul scolar amenintandu-ma ca daca ma duc la scoala la copii ii v-a tine acasa , iar acum sa plece din tara fara a ma anunta sau a-mi da adresa ptr a vizita copiii , sau in cel mai rau caz sa imi dea macar un telefon spunandu-mi situatia copiilor . imi este greu sa cred ca legea nu este la fel pentru toata lumea , ca o mama poate face ce vrea si cum vrea , si in final tot ea sa aiba castig de cauza . am inteles ca noul cod civil vine cu ceva schimbari majore in acest caz .
multumesc inca odata ptr raspunsuri .
Tot ceea ce veti sustine va trebui sa dovediti in amanunt.
Ea poate avea probleme destul de serioase daca nu respecta hotararea instantei si veti dovedi o atitudine de rea-credinta insa se va apara si ea.
In caz ca nu dovediti tot ceea ce veti sustine nu se va lua in seama.
Aceasta este linia pe care trebuie sa o urmati impreuna cu avocatul in proces.
Puteti incerca sa o chemati si la o mediere mai inainte de proces.