avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Numele minorului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Numele minorului

1.am o nelamurire daca un minor a fost recunoscut de tatal lui prin proces de recunoastere a paternitarii,trebuie neaparat sai poarte numele de familie ?eu asi dori ca minorul sa poarte numele meu de fata si doar la rubrica tata sa fie scris numele lui.daca hotararea nu este definitiva mai pot face ceva pt ca din hotarare reiese ca minorul va purta numele de familie al tatalui.ce ar ftrebui sa fac acum.se poate face ceva?
2.daca in cerere,a fost cerut cheltuieli de judecata iar la sfarsitul hotararii unde spune ca instanta hotaraste ca sa admis cererea asa cum a fost introdusa de reclamanta , nu specifica nimic de plata cheluielilor de judecata esta inseamna ca trebuie completata pt ca este incompleta?

:offtopic:
Cititi regulamentul de postare, "?//" nu e un nume potrivit pentru un topic.
www.avocatnet.ro/content/tag... >
Ultima modificare: Miercuri, 28 Ianuarie 2009
ContSters20980, utilizator
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 16:37, 7 Februarie 2009
inseamna ca trebuie sa declarati si sa motivati calea de atac! in conditiile in care exista cheltuieli de judecata si au fost solicitate, ewle trebuie acordate! nefacându-se nici o mentiune despre acestea in dispozitivul hotărârii, inseamna că instanţa a omis a se promunta, ceea ce urmeaza sa invocati in calea de atac. Cu rprivire la nume, instanta trebuia sa incuviinteze ca minorul să poarte ca numele tatălui doar daca s-a solicitat aceasta de catre vreo parte litigianta. in caz contrar, instanta s-a pronunţat peste limitele cu care a fost investia, acesta fiind un alt motiv cu care urmeaza sa sesizati instanta de control judiciar.
de regula parintii se invoiesc asupra numelui copilului
daca sa dat hotararea definitiva si irevocabila mai pot face ceva ca sa schimb numele de familie a minorului?
Pentru motive temeinice , numele poate sa fie schimbat pe cale administrativa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stabilire paternitate plrflrn plrflrn O femeie si un barbat sunt casatoriti. Decid sa divorteze, Fiecare incearca sa-si refaca viata. Femeia ramane insarcinata inainte ca decizia de divort sa ... (vezi toată discuția)
Definitiv =irevocabil sweet sweet Va rog frumos sa imi spuneti definitiv inseamna si irevocabil?Am o sentinta de divort cu incredintarea spre crestere a fiicei mele .la finalul sentintei scrie ... (vezi toată discuția)
Care este procedura pentru a parasi tara impreuna cu copilul meu? Lucya1 Lucya1 As vrea sa stiu si eu cum trebuie sa procedez pentru a putea parasi tara cu copilul meu.Acesta are doar 3 luni.Initial copilul a fst trecut doar pe numele fara ... (vezi toată discuția)