avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 690 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie crestere copil

Buna dimineata!
Spuneti-mi va rog daca o femeie care are venituri din chirii si plateste la stat asigurarea de sanatate, poate beneficia de indemnizatia de crestere copil?
Va multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:27, 25 Octombrie 2012
Conf art 2 alin 1 din OUG 111/2011 "incepând cu data de 1 ianuarie 2011, persoanele care, în ultimul an anterior datei naşterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri din salarii, venituri din activitãţi independente, venituri din activitãţi agricole supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, denumite în continuare venituri supuse impozitului, pot beneficia opţional de urmãtoarele drepturi: ....". Veniturile din chirii reprezinta venituri din cedarea folosintei bunurilor si nu sunt incluse in OUG 111/2011.
1. Veniturile din chirii (chiar daca sunt impozabile) nu sunt venituri profesionale (din prestarea unei activitati lucrative) si nu sunt eligibile pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC.

2. Plata contributiei la sanatate nu este relevanta pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC ci numai obtinerea de venituri profesionale impozabile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil ruicar2008 ruicar2008 sint gravida in luna a treia,pe linga venitul realizat din salariu mai am un apartament pe care l-am inchiriat .doresc sa stiu daca pot pierde indemnizatia ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia de crestere a copilului mikey33 mikey33 Asi dori sa stiu care alte venituri mai sunt luate in calcul pentru a beneficia de indemnizatia de crestere a copilului.De exemplu venitul din dividente sau ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil stoicadanielapia stoicadanielapia Buna ziua , Sunt insarcinata in 3 luni . In momentul de fata sunt angajata de circa un an la un magazine unde castig undeva la 1500 ron . Pe langa acest ... (vezi toată discuția)