avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 833 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie crestere copil

sint gravida in luna a treia,pe linga venitul realizat din salariu mai am un apartament pe care l-am inchiriat .doresc sa stiu daca pot pierde indemnizatia pentru cresterea copilului daca pastrez in continuare contractul de inchiriere
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:26, 1 Octombrie 2013
Nu. Veniturile din chirii nu influenteaza indemnizatia de maternitate.
Conf art 2 alin 1 OUG 111/2010 persoanele care, în ultimul an anterior datei naşterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri din salarii, venituri din activităţi independente, venituri din activităţi agricole supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, denumite în continuare venituri supuse impozitului, pot beneficia opţional de următoarele drepturi:
a) concediu pentru creşterea copilului în vârstă de până la un an, respectiv 3 ani în cazul copilului cu handicap, precum şi de o indemnizaţie lunară;
b) concediu pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani, precum şi de o indemnizaţie lunară.

In concluzie doar cele 3 categorii de venituri enumerate mai sus contribuie la stabilirea cuantumului indemnizatie, si acele venituri pot duce la suspendarea indemnizatiei.
1. Venitul din chirii nu este un venit profesional (din prestarea unei activitati) si nu este luat in calculul indemnizatiei pentru concediu crestere copil (CCC).

2. Ca urmare puteti sa cumulati indemnizatia pentru CCC cu venitul din chirii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de maternitate Dana Muresan Dana Muresan Am citit mai multe comentarii pe internet in care era specificat faptul ca indemnizatia pentru maternitate este calculata ca fiind 85% din veniturile nete ... (vezi toată discuția)
Venitul din castigul la loto se ia in calculul indemnizatiei pentru concediu crestere copil? oanaooo oanaooo buna ziua.venitul din castigul la loto,impozabil se ia in calcul la acordarea indemnizatiei pentru cresterea copilului? (vezi toată discuția)
Gravida cony_23 cony_23 Ce drepturi pot sa cer si unde sa ma duc ca cer aceste drepturi ? Sa o luem cu inceputul sunt gravida in luna a 6 lucrez numai din aprilie si inainte deloc ... (vezi toată discuția)