Buna ziua ! As vrea sa situ ce masuri pot lua in legatura cu neplata pensiei de intretinere pentru minori (fiind de obligul tatalui necustodian )!!!
In urma divortului ( 2010) tatal fiind obligat la plata pensiei (minimul ), nerespectand decizia, in anul 2011 am depus o plangere si a fost deschis un proces in urma caruia el are obligul de a plati lunar pensia pentu cei 2 copii (respectand data ),in caz contrar sau daca intarzie cu plata i s-a dat condamnarea cu inchisoarea (1 an)si pierderea altor drepturi asupra copiilor care se va aplica daca nu respecta decizia judecatoreasca !!!
De la data deciziei a trecut aproape 1 an iar el nu a platit nimic ,cum ar trebui sa procedez in continuare ????
Puteti formula o plangere penala pentru savarsirea infractiunii de abandon de familie.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Abandon familial
NAARGHYTA
cine imi poate raspunde la o intrebare, va rog. intrebarea este daca in cazul unei sentinte judecatoresti definitiva si irevocabila, in urma unui proces de ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara
glockal3x
As dori un sfat daca se poate .
Ce ar trebui sa faca mama mea daca tatal meu nu mi-a mai trimis pensia alimentara de aproximativ 6-7 luni iar aceasta fiind ... (vezi toată discuția)