avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 503 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensia de intretinere minori!!!!
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensia de intretinere minori!!!!

Buna ziua ! As vrea sa situ ce masuri pot lua in legatura cu neplata pensiei de intretinere pentru minori (fiind de obligul tatalui necustodian )!!!
In urma divortului ( 2010) tatal fiind obligat la plata pensiei (minimul ), nerespectand decizia, in anul 2011 am depus o plangere si a fost deschis un proces in urma caruia el are obligul de a plati lunar pensia pentu cei 2 copii (respectand data ),in caz contrar sau daca intarzie cu plata i s-a dat condamnarea cu inchisoarea (1 an)si pierderea altor drepturi asupra copiilor care se va aplica daca nu respecta decizia judecatoreasca !!!
De la data deciziei a trecut aproape 1 an iar el nu a platit nimic ,cum ar trebui sa procedez in continuare ????
Cel mai recent răspuns: Liana Iura , Avocat 15:50, 25 Octombrie 2012
Puteti formula o plangere penala pentru savarsirea infractiunii de abandon de familie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abandon familial NAARGHYTA NAARGHYTA cine imi poate raspunde la o intrebare, va rog. intrebarea este daca in cazul unei sentinte judecatoresti definitiva si irevocabila, in urma unui proces de ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara minor nicoletaghinea nicoletaghinea Daca am divortat si in urma divortului copilul minor ramane in grija mea, insa tatal intarzie cu plata pensiei alimentare, pot sa fac demersuri pentru oprirea ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara glockal3x glockal3x As dori un sfat daca se poate . Ce ar trebui sa faca mama mea daca tatal meu nu mi-a mai trimis pensia alimentara de aproximativ 6-7 luni iar aceasta fiind ... (vezi toată discuția)