avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 464 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... sala fizioterapie
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

sala fizioterapie

Buna ziua. Sunt interesat sa imi deschid o sala de fizioterapie si recuperare medicala. Nu sunt medic, intentionez sa angajez personal specializat. As vrea sa deschis acest cabinet ca persoana juridica, printr-un SRL. Imi puteti spune care este legislatia in domeniu, astfel incat sa ma pot documenta?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: OanaBrancus , utilizator 22:17, 11 Ianuarie 2013
Ordinului Ministrului Sanatatii si Familiei nr. 153/2003, unde veti gasi: Recuperare, medicina fizica si balneologie (anexa nr II a Ordinului Ministrului Sanatatii si Familiei nr. 153/2003)

Dotare minima:
-aparat de masurat tensiunea arteriala cu stetoscop;
-negatoscop;
-aparat curenti diadinamici sau aparat curenti de joasa frecventa-impulsuri etc.;
-aparat curenti interferentiali interfrem, interdyn, diafrem sau nemectron;
-aparat terapie cu ultrasunete;
-dotari minimale pentru kinetoterapie (spalier, saltea, oglinda etc.);
-termometru;
-ciocan reflexe.

Autorizatia sanitara de functionare se elibereaza la cererea reprezentantului legal al cabinetului.

Sala de kinetoterapie. Conditii de spatiu:
- suprafata utila a salii va asigura cel putin 4,5-5 mp pentru fiecare pacient;
- sala va avea aerisire naturala directa, cat mai eficienta;
- pardoseala calda (parchet sau scandura) sau mocheta pe beton cu strat amortizor;
- cabina de dus (cu apa calda permanenta) si WC;
- spatiu separat pentru dezbracat-imbracat.
Dotari specifice:
- 1 spalier;
- 2 saltele;
- 1 oglinda de perete;
- 1 masa kineto simpla;
- 1 banca;
- 2 instalatii-montaje scripete cu contragreutati;
- greutati de diverse marimi, bastoane, arcuri, cordoane elastice;
- minimum 3-4 dispozitive pentru recuperare functionala din grupa dispozitive ajutatoar; (de exemplu: Pedalier, planseta basculanta, giroplan, levier pentru cvadriceps, roata si scarita pentru umar, placa canadiana, placa pentru abilitatile mainii etc.);
- cantar pentru persoane.
Dotari pentru urgenta:
- aparat de masurat tensiunea arteriala;
- trusa de urgenta:
- 2-3 tipuri de marimi de atele;
- fesi simple si fesi elastice;
- pansamente sterile;
- dezinfectante (alcool, iod, unguent cu antibiotic);
- 2-3 tipuri de medicatie antialgica administrabila oral sau rectal (algocalmin, piafen, paracetamol etc., cate 10 bucati);
- 1 spray cu bronhodilatator (salbutamol, berotec);
- nitroglicerina, 10 tablete;
- nifedipin (simplu nu retard), 10 tablete, pentru administrarea sublinguala;
- furosemid, 10 tablete;
- atenolol sau metoprolol, 10 tablete

Se poate face sub forma de Sc, sau II, sau PFa, codul de autorizare este principal: 8710 - Activitati ale centrelor de ingrijire medicala, iar auxuliar 8690 - Alte activitai referitoare la sanatatea umana.
V-am prezentat pe scurt mai sus dotarile minime pentru un astfel de cabinet. Apoi dvs. trebuie sa fiti autorizat, sa aveti autorizare de libera practica, licentiat al unei institutii de invatamant specializat (medical). Detalii le putei lua de la COlegiul medicilor din Romania din localitatea unde locuiti.
In speranta ca v-am fost de ajutor, cu stima a dvs.
consilier juridic Ana-Maria Pirjol -Bacau 0744120030
Va multumesc pentru raspuns, am sa citesc mai atent ordinul 153. Problema mea este aceea ca eu nu sunt medic de profesie, as vrea sa imi deschid sala de fizioterapie sub forma de SRL, angajand personal specializat.
Ar mai fi o solutie, sa zicem asa....Sa va deschideti o sala de de sport , ceva de genul baza sportiva (9311 - Activitati ale bazalor sportive, 9312 - activitati ale cluburilor sportive, 9313 - activitati ale cantrelor de fitness, 9313 - Alte activitati sportive). Dar in cazul asta nu va puteti autoriza 8710 - Activitati ale centrelor de ingrijire medicala, iar auxuliar 8690 - Alte activitai referitoare la sanatatea umana, aceste coduri fiind posibile pentru autorizare doar in conditiile explicate mai sus (atestare medicala) in anumite conditii speciale.
Codurile care vi le-am scris mai inainte sunt activitati conexe, dar va puteti lega de ele pentru a va putea desfasura activitatea pe care vreti, dar numai cu personal calificat, specializat...

Ati putea, va rog, sa imi spuneti legea care reglementeaza forma sub care pot fi deschise cabinetel medicale (astfel incat sa vad exact care este cea mai buna solutie pentru mine pentru a deschide sala de recuperare medicala)? Va multumesc inca o data.
Va salut,
La acest moment detin un cabinet de kinetoterapie si masaj, eu fiind de profesie kinetoterapeut. Dorinta mea este sa fac si fizioterapie in acest cabinet, insa autorizatia sanitara citeaza doar activitati de kinetoterapie si masaj. Intrebarea mea este pot sa desfasor si fizioterapie - avand in vedere ca fizioterpia este ramura a kinetoterapiei. E legal sau trebuie obtinuta o autorizatie separata?
Mentionez ca atunci cand am depus documentatia pt avizarea si am vrut sa specific si activ de fizioterapie, raspunsul asistentului de specialitate a fost ca nu am chiuveta in sala de fizioterapie, desi spatiul detinut e echipat corespunzator. As dori sa stiu daca sunt norme separate pentru desfasurarea activ de fizioterapie, sau e doar un moft al inspectorilor.
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare cabinet fizioterapie si kinetoterapie bmd21 bmd21 Sunt absolvent de kinetoterapie la UNEFS cu libera practica. Doresc sa aflu ce acte imi sunt necesare pentru a imi deschide un cabinet de fizioterapie si ... (vezi toată discuția)
Cod caen 8710 ContSters115731 ContSters115731 Buna ziua.Am infiintat recent o societate,ca administrator unic,.unul din codurile caen aprobate este registrul comertului in certificatul constatator este ... (vezi toată discuția)
Cabinet kinetoterapie OVIDIU ALEXANDRU OVIDIU ALEXANDRU daca am terminat facultatea de psihologie si fac un master cu specializarea kinetoterapie si recuperare, am dreptul sa imi deschid un cabinet ... (vezi toată discuția)