avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 956 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Am ramas fara cenzor
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Am ramas fara cenzor

Am o problema care necesita rezolvare urgenta si nu stiu cum sa procedez.

Acum 2 saptamini am avut adunarea generala unde eu am fost ales presedintele asociatiei. S-a ales comitetul executiv (eu si inca 4 personae) si un cenzor. Doar un cenzor (si nu o comisie de cenzori) fiindca am gasit cu greu pe cineva care sa accepte (o doamna cu studii economice).

Astazi, cind a venit vremea sa semnam lista cu chelutielile de intretinere, doamna cenzor imi spune ca s-a razgindit si ca renunta la functie si nu semneaza.

Ce sa fac in situatia asta ? Cum sa rezolv rapid problema fiindca deja am anuntat ziua de 31 ca zi de plata a cheltuielilor de intretinere ?

Am citit rapid legea, ca sa alegem alt cenzor sau sa fac un contract cu unul din afara asociatiei trebuie convocata o noua adunare generala ( minim 7 zile pina la ipotetica adunare, apoi lipsa de cvorum si reconvocare, alt timp pierdut).
Cel mai recent răspuns: petschovschi , utilizator 20:45, 26 Octombrie 2012
Nu aveti decat o singura solutie. Semneaza doar administratorul si presedintele(adica dumneavoastra).Nu puteti astepta pana gasiti un alt cenzor. Furnizorii de utilitati nu va asteapta. Daca nu faceti inasari ca sa puteti plati facturile de la furnizori, veti plati penalitati la ele.
Semnati listele fara cenzor, nici n-ati avea ce face, nu puteti intarzia afisarea acestora....si angajati un cenzor extern.

Nu se sfarseste lumea daca n-o sa aveti o luna semnatura cenzorului.

Angajarile nu se fac cu convocarea AG, ci se fac de catre comitetul executiv, de catre presedinte.
In raport de situatia fortuita de necesitate afisare liste de intretinere,semnati listele cu mentiunea fara viza cenzor
Urmeaza ca viitorul cenzor sa faca verificarile de rigoare ale tuturor documentelor justificative in baza carora au fost intocmite listele de intretinere si eventual ,daca nu constata incalcari ale normelor in domeniu sa le si vizeze pentru legalitate
elga50 a scris:

Angajarile nu se fac cu convocarea AG, ci se fac de catre comitetul executiv, de catre presedinte.

Legea 230/2007 cit si normele metodologice spun:

"Dacă dintre membrii asociaţiei de proprietari nu se poate alege comisia de cenzori, atunci adunarea generală va mandata comitetul executiv pentru angajarea sau contractarea unui cenzor din afara asociaţiei de proprietari, persoană fizică ori juridică de specialitate, pe bază de contract sau convenţie de prestări de servicii."

In cazul nostru s-a gasit un cenzor dintre membri asociatiei, problema este ca el vrea sa demisioneze (inca n-am demisia scrisa).
In opinia mea ar trebui convocata inca o adunare generala, cautat un alt cenzor in sanul asociatiei si doar daca atunci nu accepta nimeni adunarea generala mandateaza comitetul sa angajeze un cenzor extern.

Insa in cazul de fata nu mai e timp fizic pt. asa ceva. Sunt de acord cu dvs. ca in asemenea cazuri forta majora lista cu cheltuielile poate sa ramina fara semnatura cenzorului.
Pai n-ati mai facutara o data AG si n-a vrut decat persoana razganditoare? Ce sa va mai adunati iar?
Cautati, domnule, un cenzor si angajati-l, ca pana intelege ce e in actele acelea, pana se dumireste ce si cum cu gestiunea asociatiei va prinde primavara. Nu mai pierdeti timpul cu democratia pe care n-o vrea nimeni pentru ca pe nimeni nu intereseaza cum se rezolva treburile, ci cum nu se rezolva......

Alte discuții în legătură

Lipsa presedinte bloc cristianfluturas cristianfluturas bloc cu 19 ap.presedintele a decedat in urma cu 3 ani.avem numai cenzor,fara comitet de bloc. dupa trei ad.gen. nu s-a ales alt presedinte. administratorul ... (vezi toată discuția)
Administrator bloc serban_alin85 serban_alin85 De vreo 2 luni de zile intretinerea apare semnata doar de catre administrator. Ce se poate face in aceasta privinta (nimeni nu il are la suflet), plus ca au ... (vezi toată discuția)
Asociatie de proprietari fara presedinte gabrielaghm gabrielaghm Buna ziua, Am rugaminte sa ma ajutati cu un sfat. Blocul in care locuiesc a ramas de la inceputul lunii iulie fara Presedinte. Acesta si-a dat demisia, ... (vezi toată discuția)