avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 987 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... actiune in cotencios pentru acordarea indemnizatiei ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

actiune in cotencios pentru acordarea indemnizatiei la gemeni

va rog sa ma ajutati cu o parere avizata! sunt consilier juridic novice si sunt in mare dilema.sora mea este mama de gemeni si am actionat in instanta directia muncii.deoarece aceasta(directia muncii) si-a schimbat denumirea ca urmare a procesului de restructurare, la primul termen reprezentantul directiei a invocat lipsa calitatii procesuale, indicandu-ne institutia care se ocupa in acest moment de plata indemnizatiilor.exceptia a fost admisa insa judecatoarea ne-a acordat un nou termen pentru a ne decide daca invocam exceptia de nelegalitate sau daca ne modificam cererea de judecata aratand institutia care are in acest moment calitate procesuala.va rog sa ma sfatuiti ce ar trebui facut in continuare si ce modalitate ar fi mai de succes in aceasta situatie
Cel mai recent răspuns: mioarachirila , utilizator 08:34, 12 Februarie 2009
Cel mai firesc ar fi sa precizati institutia cu care sa va judecati in continuare. Altfel va fi respinsa actiunea si trebuie sa o luati de la capat.
va multumesc din suflet pentru raspuns. aveti toata consideratia din partea mea! imi puteti spune va rog daca pot invoca exceptia de nelegalitate in orice etapa procesuala?mi se poate reprosa ca nu am invocat-o de prima data?se poate invoca si in recurs si ce efecte ar avea admiterea exceptiei? orice nformatie, cat de mica imi e utila.va multumesc inca odata!
Exceptiile de nulitate se pot ridica in orice faza procesuala, chiar si in caile de atac.
Efectele admiteri exceptiei de nulitate sunt diferite, depinde daca discutam de o nulitate absoluta sau partiala. Ce absoluta desfiinteaza intregul act nul si toate actele juridice care s-au intemeiat pe actul nul, in timp ce nulitatea partiala anuleaza doar o parte din actul invocat, putand sau nu sa afecteze actele subsecvente, dupa caz.
va tumesc din nou pentru promptitudinea mesajului dumneavoastra.ma intreb daca se poate pune semnul egal intre exceptia de nelegalitate si exceptia de nulitate. am solicitat instantei anularea deciziei prin care s-a dispus stabilirea indemnizatiei in cuantum de 600 ron , solicitand 1200 ron cuveniti pentru dou copii. am invocat art.1 din OUG 148/2005 care reglementeaza si cuantifica durata indemnizatiei si imprejurarea care genereaza nasterea acestui drept .aceasta prevedere este in totala discordanta cu normele metodologice cuprinse in HG1025/2006.deci,daca as invoca exceptia de nelegalitate si se uneste cu fondul, ce se poate intampla? mai am dreptul la recurs?daca nu se uneste exceptia cu fondul, cum se vor judeca?ce cai de atac as putea accesa?
multumesc si va doresc un sfarsit de saptamina excelent!
nelegalitate si nulitate nu sunt identice, chiar daca rezultatul oricarei dintre aceste exceptii duce la anularea actului administrativ contestat.
Unirea sau neunirea exceptiei cu fondul nu va modifica drepturile dvs. procesuale in materie de atac. Diferenta consta in aceea ca o cauza respinsa pe cale de exceptie, daca este admis recursul, se va intoarce spre rejudecare de catre aceeasi instanta de fond, in timp ce o sentinta pronuntata dupa judecarea exceptiei cu fondul si care este atacata poate ramane pentru judecarea recursului la instanta de recurs.
Caile de atac raman aceleasi.

Alte discuții în legătură

Exceptii si probe dupa interogatoriu adrianadamian2009 adrianadamian2009 Intrebare: In situatia in care la fond s-au administrat o parte din probe, dar reclamantul a solicitat interogatoriu si a fost admis, dupa interogatoriu se vor ... (vezi toată discuția)
Exceptia nulitatii recursului ContSters115121 ContSters115121 Imi puteti spune, va rog, care este cursul dezbaterilor in recurs, cand intimata invoca prin raspunsul la intampinare \"exceptia nulitatii recursului\"? Se ... (vezi toată discuția)
Nulitate expertiza?  Boncu Constantin Boncu Constantin Buna ziua, speta este urmatoarea : se face o expertiza contabila, la sediul expertului; expertul nu a notificat niciuna dintre parti, cu toate ca in ... (vezi toată discuția)