avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 818 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale cumparare parti sociale
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

cumparare parti sociale

Buna ziua. imi poate spune cineva cum se procedeaza in cazul in care intr-un srl sunt 2 asociati, unul are 90%, celalalt 10%, si cel cu care are 10% vrea sa-i vanda celuilat asociat partea lui. Conteaza pe ce suma vinde? Unde si ce trebuie facut. Cu cat se impoziteaza in situatia asta? Si cam ce costuri sunt pt asta? multumesc pt raspunsuri
Cel mai recent răspuns: anny , utilizator 09:06, 30 Ianuarie 2009
Se face o cesiune de parti sociale care se va inscrie in registrul comertului (hotarare AGA, act constituitiv actualizat ...gasiti pe site-ul ONRC formalitatile si ce acte sunt necesare pentru inscriere mentiunii).

Cesiunea poate fi facuta la valoarea nominala a partilor sociale, caz in care diferenta dintre pretul cesiunii si valoarea partilor sociale e zero si ..impozit asisderea (adica zero) sau la o alta valoare mai mare, caz in care se datoreaza impozit pe castigul rezultat (calculat ca diferenta intre pretul cesiunii si valoare nominala a partilor sociale).

10ps x 10 lei/ps = 100 lei Daca le cesionez cu 100 lei rezulta impozit 0
Daca le cesionez cu 200 lei am de plata 16 lei impozit. (pentru diferenta 200-100=100).
Ultima modificare: Miercuri, 28 Ianuarie 2009
romascanu, moderator
multumesc pt raspuns.
.
Ultima modificare: Vineri, 30 Ianuarie 2009
anny, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura vanzare parti sociale grandanat grandanat Speta: Societate comerciala SRL, 2 asociati 50-50. Care e procedura de transfer a partilor sociale de la un asociat la celalalt? Practic cesionarea a jumatate ... (vezi toată discuția)
Cesionare parti sociale sustreanu sustreanu O societate detine in proprietate un imobil. Asociatul unic doreste sa cesioneze partile sociale (de fapt vrea sa vanda imobilul dar nu poate pentru ca nu are ... (vezi toată discuția)
Vanzare a unei parti dintr-un srl loredana501 loredana501 As avea si eu nevoie de cateva info...va rog...Avem un SRL cu 4 asociati dintre care unul este si administrator.Srl-ul are 2 firme in componenta care ... (vezi toată discuția)