avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 924 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... investirea cu formula executorie
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

investirea cu formula executorie

buna ziua,
rog pe cei care detin informatii la zi (mai recente) sa-mi spuna daca mai este necesara investirea cu formula executorie a unei decizii a Curtii de Apel referitor la taxa de prima inmatriculare intrucat astazi m-am dus la registratura Tribunalului sa depun cerere de legalizare si investire cu formula executorie, si persoana care a inregistrat cererea mi-a zis sa tai (sterg) textul referitor la investire deoarece nu mai este necesara pentru obtinerea banilor de la Directia Finante. Asa este? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: necul , utilizator 15:56, 25 Octombrie 2012
Hotararea Tribunalului, ca urmare a solutionarii recursuluim in aceste cauze, nu se investeste, ci se legalizeaza. Cel putin aceasta este practica Tribunalului Bihor. Legalizarea presupune o cerere in acest sens, taxa de timbru de 4 lei, timbru de 0.15 bani care se depun la registratura Tribunalului.
Daca plata este facuta de buna voie de catre debitor, nu aveti nevoie de investire cu formula executorie, ci doar de legalizarea sentintei.

Daca insa nu se va achita de buna-voie debitul veti fi nevoit sa apelati la un executor judecatoresc care nu va pune in executare a cea sentinta daca nu este investita cu formula executorie.

Pt a nu face mai multe drumuri, investiti decizia cu formula executorie si nu va luati dupa functionarul de la registratura. Acestia sunt obligati sa dea curs cererilor dvs.
Multumesc tuturor pentru raspunsuri, sa fiti sanatosi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Investire cu formula executorie florance01 florance01 buna seara, am sa va rog sa ma ajutati cu un raspuns pentru ca am unele nelamuriri. instanta de fond a fost judecatoria giurgiu, a urmat apelul la tribunalul ... (vezi toată discuția)
Investire cu formula executorie adinutza.2008 adinutza.2008 Consiliul local a castigat in instanta rezilierea unui contract de inchiriere. Intreb: dupa aplicarea mentiunii definitiv si irevocabil pe sentinta civila, ... (vezi toată discuția)
Legalizare hotarire redinciucconstantin redinciucconstantin o hotarire a curtii de apel se legaliziaza la curtea de apel sau si la tribunalu de care apartii sau cum se procedeaza (vezi toată discuția)