Conform Codului Muncii:
Art. 65. - (1) Concedierea pentru motive care nu ţin de persoana salariatului reprezintă încetarea contractului individual de muncă determinată de desfiinţarea locului de muncă ocupat de salariat, din unul sau mai multe motive fără legătură cu persoana acestuia.
(2) Desfiinţarea locului de muncă trebuie să fie efectivă şi să aibă o cauză reală şi serioasă.
Angajatorul este obligat sa demonstreze ca desfiintarea postului este efectivă şi are la baza o cauză reală şi serioasă.
Art.272 C.mun. : Sarcina probei în conflictele de muncă revine angajatorului, acesta fiind obligat să depună dovezile în apărarea sa până la prima zi de înfăţişare.
Sesizati ITM-ul sau faceti plangere la instanta impotriva deciziei de desfiintare a postului, argumentand ca, concedierea nu a avut la baza o cauza reala si serioasa!
Daca doriti sa rezolvati conflictul mai rapid si intr-un mod elegant, neatragand ranchiuna din partea sefului, puteti incerca rezolvarea acestui conflict prin mediere!
El este foarte relaxat...nici nu-i trece prin minte ca ar putea sa i se intample asa ceva( sa fie dat in judecata). Considera ca ceea ce face este absolut normal.