avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 911 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... desfiintare post
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

desfiintare post

Desfiintarea postului se poate face asa pur si simplu sau acest lucru trebuie sa aiba la baza ceva concret?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:05, 25 Octombrie 2012
Conform Codului Muncii:
Art. 65. - (1) Concedierea pentru motive care nu ţin de persoana salariatului reprezintă încetarea contractului individual de muncă determinată de desfiinţarea locului de muncă ocupat de salariat, din unul sau mai multe motive fără legătură cu persoana acestuia.
(2) Desfiinţarea locului de muncă trebuie să fie efectivă şi să aibă o cauză reală şi serioasă.
Asta stiu si eu...dar, oare angajatorul va fi obligat sa demonstreze faptul ca desfiintarea postului a avut o cauza reala si serioasa?
Angajatorul este obligat sa demonstreze ca desfiintarea postului este efectivă şi are la baza o cauză reală şi serioasă.

Art.272 C.mun. : Sarcina probei în conflictele de muncă revine angajatorului, acesta fiind obligat să depună dovezile în apărarea sa până la prima zi de înfăţişare.
Sesizati ITM-ul sau faceti plangere la instanta impotriva deciziei de desfiintare a postului, argumentand ca, concedierea nu a avut la baza o cauza reala si serioasa!
Daca doriti sa rezolvati conflictul mai rapid si intr-un mod elegant, neatragand ranchiuna din partea sefului, puteti incerca rezolvarea acestui conflict prin mediere!
Ultima modificare: Joi, 25 Octombrie 2012
CLASOR CONSULT, Consilier juridic
El este foarte relaxat...nici nu-i trece prin minte ca ar putea sa i se intample asa ceva( sa fie dat in judecata). Considera ca ceea ce face este absolut normal.

Alte discuții în legătură

Desfiintarea postului melcu79 melcu79 Angajatorul se foloseste de aceasta formula pentru a face concedieri. Acelasi angajator a mascat concedierile colective sub aceeasi formula si nu a platit ... (vezi toată discuția)
Desfiintare locului de munca Q&A Q&A Este legala incetarea CIM determinata de desfiintarea locului de munca ocupat de salariat pe motive de reorganizare a activitatii (art 65 din codul muncii) ... (vezi toată discuția)
Angajat si concediat dupa 3 zile cu art.65 alin.1 savulescu_bogdan savulescu_bogdan Buna ziua, Doresc sa stiu daca am vreun temei legal sa contest aceasta concediere. D.p.d.v moral, etc Multumesc. (vezi toată discuția)