avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 741 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajat si concediat dupa 3 zile cu art.65 alin.1
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajat si concediat dupa 3 zile cu art.65 alin.1

Buna ziua,

Doresc sa stiu daca am vreun temei legal sa contest aceasta concediere.
D.p.d.v moral, etc

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:56, 12 Martie 2010
Depinde care este motivul pentru care ati fost concediat.Probabil ati fost angajat pe o perioada de proba și nu ati corespuns.
In perioada de proba poate inceta contractul de munca numai printr-o notificare facuta de catre una din parti cealalta. Daca aveti numai 3 zile de lucru sunteti in perioada de proba.

Nici macar nu este nevoie de desfiintarea postului (adica cu art.65 lit.1)
Nimic nu va impiedica sa atacati in instanta decizia de incetare a CIM.
Insa trebuie sa aveti in vedere faptul ca puteti pierde procesaul intrucat erati in perioada de proba, iar legea permite angajatorului sa renunte la angajat prin notificarea scrisa.
motivul pentru care am fost concediat este restructurarea postului.

Cum dovedeste angajatorul ca nu corespund in 3 zile ? Este putin cam greu avand in vedere experienta profesionala si studile postuniversitare pe care le posed ! Mai mult pot dovedi eficienta mea prin rezultate obtinute in aceasta perioada.
gabescu a scris:

Nimic nu va impiedica sa atacati in instanta decizia de incetare a CIM.
Insa trebuie sa aveti in vedere faptul ca puteti pierde procesaul intrucat erati in perioada de proba, iar legea permite angajatorului sa renunte la angajat prin notificarea scrisa.


sunt perfect de acord cu dvs.

Dar, motivul intreruperii colaborarii nu este unul real (Dir general mi-a transmis ca actionarii s-au razgandit). Mai mult postul meu de Business Development Manager este restructurat si dupa cateva zile la departamentul it se angajeaza o noua persoana...

Alte discuții în legătură

Desfiintare locului de munca Q&A Q&A Este legala incetarea CIM determinata de desfiintarea locului de munca ocupat de salariat pe motive de reorganizare a activitatii (art 65 din codul muncii) ... (vezi toată discuția)
Desfiintare post concediere individuala ContSters31759 ContSters31759 Daca am desfiintat un post din cadrul firmei, in cat timp mai pot angaja pe acel post? (vezi toată discuția)
Restructurarea locului de munca ContSters252493 ContSters252493 Buna ziua, Doresc sa sa stiu in ce conditii un angajator poate face restructurare de post. Din cate am inteles eu angajatorul imi prezinta o instiintare cu ... (vezi toată discuția)