avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 953 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract de munca

Buna ziua,
Am fost angajata la un centru medical pe postul de receptioner pe o perioada de 2 luni de proba, dupa care am semnat contract pe perioada nedeterminata, iar a 2 a zi mi s-a spus ca sunt concediata, ca postul meu nu mai este disponibil.Cum este posibil asa ceva?Evident, au ramas persoanele care s-au angajat prin ''recomandari'', iar eu am fost data afara, si astazi aflu ca o colega aflata in situatia mea dar pe alt post(operator calculator) de fapt va lucra in continuare cu toate ca acum este in preaviz ca si mine.
Se poate face ceva in acest caz??
Cel mai recent răspuns: Dragos Stefan , Consultant resurse umane 14:22, 10 Octombrie 2012
Codul muncii:

Art. 65. - (1) Concedierea pentru motive care nu tin de persoana salariatului reprezinta incetarea contractului individual de munca determinata de desfiintarea locului de munca ocupat de salariat, din unul sau mai multe motive fara legatura cu persoana acestuia.
(2) Desfiintarea locului de munca trebuie sa fie efectiva si sa aiba o cauza reala si serioasa.
Art. 75. - (1) Persoanele concediate in temeiul art. 61 lit. c) si d), al art. 65 si 66 beneficiaza de dreptul la un preaviz ce nu poate fi mai mic de 20 de zile lucratoare.

Dvs. va regasiti in acest caz, singurul lucru pe care il puteti face este contestarea deciziei de concediere in instanta pe motivul desfiintarii locului de munca care nu a avut o cauza reala si serioasa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere stelamudura stelamudura Buna ziua si bine v-am regasit Este adevarat ca nu se poate desface contractul de munca in cazul in care sunt intretinatorul familiei? Sunt in preaviz (s-a ... (vezi toată discuția)
Somaj dupa prenatal alexandrastefana alexandrastefana Buna ziua. Pe 4 septembrie mi se termina concediul pre/post natal (lehuzia,126 de zile). Nu iau indemnizatie ccc,pt ca nu am un an vechime. Voiam sa mi ... (vezi toată discuția)
Concediere abuziva elenusav elenusav Buna ziua, Am nevoie de un sfat. Ma simt nedreptatita si doresc sa aflu o opinie profesionista si obiectiva. Am contract pe perioada ... (vezi toată discuția)