concubinul meu a avut un accident de masina ....iar acum este judecat pentru ucidere din culpa.iar o cunostinta de-a mea mi-a spus ca detinuti careispasesc o pedeapsa pentru ucidere din culpa nu merg cu 8 luni la an ca,merg cu 6 luni iar daca ies si la lucru pot ajunge si la 4 luni de detentie la an .....OARE ESTE POSIBIL ASA CEVA?:O
savârsirea infractiunii de ucidere din culpa prev.de art.178 alin.2 Cod Penal şi o eventuală condamnare ar putea fi între 1 - 5 ani sau între . . . Între 1 - 5 ani ar putea fi sancţionat penal cu o condamnare sub 2 - 3 ani cu suspendare.Cei în detenţie care aceeptă să muncească au reduceri de pedepse cât şi pt comportare ireproşabilă etc etc
ART. 59^1
Liberarea condiţionată în cazul infracţiunilor săvârşite din culpă
Cel condamnat pentru săvârşirea uneia sau mai multor infracţiuni din culpă poate fi liberat condiţionat înainte de executarea în întregime a pedepsei, după ce a executat cel puţin jumătate din durata pedepsei în cazul închisorii care nu depăşeşte 10 ani sau cel puţin două treimi în cazul închisorii mai mari de 10 ani, dacă îndeplineşte şi celelalte condiţii prevăzute în art. 59 alin. 1.
Dispoziţiile art. 59 alin. 2 se aplică în mod corespunzător, liberarea condiţionată neputând fi acordată înainte de executarea efectivă a cel puţin o treime din durata pedepsei când aceasta nu depăşeşte 10 ani şi a cel puţin jumătate când pedeapsa este mai mare de 10 ani.
În cazul în care pedeapsa ce se execută este rezultată din concursul între infracţiuni săvârşite din culpă şi infracţiuni intenţionate, se aplică dispoziţiile art. 59.
Dispoziţiile art. 59 alin. 3 şi 4 se aplică în mod corespunzător.
De ce puneti problema unei condamnari cu executare, este cumva recidivist sau liberat conditionat??
In caz contrar, poate fi condamant cu suspendare.
Anul de detentie
stefana20
Am si eu o intrebare stiti cumva daca exista vreo legea penala care sa echivaleze anul de detenti de la 8 luni la 6luni? si daca da care este aceea? Si daca ... (vezi toată discuția)