avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 461 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drept de uzufruct viager
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drept de uzufruct viager

va rog sa ma lamuriti si pe mn in urmatoarea problema : am vandut un imobil ;in contractul de vanzare cumparare am trecut conditia sa mi se asigure in continuare dreptul de uzufruct viager asupra imobilului , iar dupa decesul meu cumparatorul va dobandi deplina proprietate .Cel care a cumparat imobilul a facut cerere la gaz metan si a suportat cheltuielile ptr . executarea instalatiei de gaz ;factura de consum este emisa pe numele actualului proprietar ! Eu achit factura de consum , doar eu locuiesc in intreg imobilul !Vreau sa obtin subventie la gaz ! pentru asta trebuie sa am incheiat contract de furnizare pe numele meu ! cei de la firma de gaz nu vor sa imi schimbe contractul de furnizare in asa fel incat sa se emita factura pe numele meu ! este corect ca factura si contractul sa fie pe numele celui care a cumparat ?ms!
Cel mai recent răspuns: n53 , utilizator 20:21, 25 Octombrie 2012
la schimbarea/preluarea privind încheierea contractului de furnizare utilități pt acel imobil, era corect dacă furnizorul de gaze solicita o declarație notarială (sau o declarație semnată de dvs. în prezența reprezentantului societății furnizoare de gaze) cu acceptul dvs. de schimbare de titular al contractului, deoarece el are doar nuda proprietate NU și uzul imobilului.Formulați și înregistrați URGENT o contestație la societatea de gaze solicitând rezilierea acelui contract, că doar dvs. locuiți acolo nicidecum proprietaru.Dacă nu voiește, o reclamație la Comisariatul județean pt Protecția Consumatorului din acel județ sau sectorial pt București dacă locuiți acolo.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Factura engie la un an după vânzarea apartamentului. noul proprietar nu vrea să o plătească, eu cu pot rezolva situția? ana_tudose ana_tudose Buna ziua, Am vandut un apartament in Februarie 2016. La un an si jumatate dupa, am primit o factura de gaze pe numele meu pentru perioada Decembrie ... (vezi toată discuția)
Am cumparat un imobil de la un dezvoltator in septembrie anul ... oana.bianca oana.bianca Am cumparat un imobil de la un dezvoltator in septembrie anul trecut. Recent dezvoltatorul mi-a trimis o factura de la gaze pt perioada august-noiembrie, care ... (vezi toată discuția)
Ajutor de incalzire cu gaze l1u2 l1u2 buna,am o dilema pe care va rog sa ma ajutati sa o lamuresc:am un apartament proprietate personala,la care solicit an de an ajutor de incalzire ... (vezi toată discuția)