avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 603 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... al 2 a oara la divort cu o singura persoana
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

al 2 a oara la divort cu o singura persoana

Buna seara!, Sunt casatorita , a 2 a oara cu acelasi barbat. In timpul primei casatorii a rezultat un copil -acum are 14 ani- la primul divort mi-a fost mie ,adica mamei incredintata.Intrebarea mea este: acum la al 2 lea divort cum se procedeaza ; se ia iarasi in calcul copilul ,chiar daca nu este rezultat din aceasta casatorie,care a durat doar 2 ani?daca da,care este procedura,sa face iarasi ancheta sociala?C-am cat dureaza divortul daca nu im i permit sa imi pun un avocat.Mentionez ca sotul nu este in tara,lucreaza in Spania.
Multumesc f mult,o seara buna va doresc.#-o
dar tatal cine e ? altul acum in a 2 casatorie decat in primul?

nu cumva si in prima si in a doua acest copil are acelasi tata?

divortul desface contractul de casatorie al vostru.

cererea de domiciliu al copilului si plata pensiei in natura de catre tata este o cerere accesorie divortului
Avand in vedere ca solicitati desfacerea celei de-a doua casatorii, din care nu au rezultat copii, nu se mai pune problema incredintarii minorului.
Aveti o situatie interesanta :)

Eu consider ca - desi minorul nu este rezultatdin aceasta a 2 casatorie - dvs ramaneti parintii lui. Instanta este obligata ca odata cu pronuntarea divortului sa se pronunte si asupra situatiei minorilor.

Chiar daca aveti o hot judec veche de incredintare a minorului, in prezent s-au schimbat imprejurarile initiale, s-a modificat si legislatia in ceea ce priveste custodia, astfel ca vad ca fiind posibila o noua pronuntare a instantei asupra custodiei domiciliului minorului, programului de legaturi personale si pensia de intretinere.

Divortul nu va dura mai mult sau mai putin in functie de situatia daca aveti sau nu avocat. Important este sa se realizeze citarea cu sotul dvs aflat in strainatate, procedura care implica termene de judecata mai lungi.
tatal copilului este acelasi ,ca si in prima casatorie. Deci acum dca copilul nu mi intra in discutie la divort ,pentru plata pensiei trebuie sa deschid alt proces?pot merge in paralel cu amandoua? divort si plata pensiei?SI pt a-mi pastra numele dupa sot este de ajuns o procura notariala sau trebuie neaparat si prezenta sotului - el lucreaza in alta tara.?
Daca sotul nu se poate prezenta, veti divorta in instanta, iar la cererea dvs in ce priveste numele, sotul dvs va putea trimite o intampinare pe adresa judecatoriei in care sa scrie ca e de acord ca dvs sa va pastrati numele.
In privinta copilului, instanta s-a mai pronuntat o data sa-l aveti in incredintare, nu e in interesul dvs sa il introduceti in cererea de divort, nu e copil rezultat din casatorie, doar intamplator v-ati casatorit cu acelasi barbat. Daca introduceti un capat de cerere in ce priveste copilul, bineinteles ca instanta se va pronunta si in privinta lui, n-o sa vi-l respinga, dar nu aveti interes dvs sa-l introduceti. Puteti avea un divort fara minori, mai rapid, fara a imlica autoritatea tutelara si anchete daca si tatal e de acord, bineinteles.

Pe cale separata, oricand se poate cere de fiecare dintre parinti ( mai mult tatal ar avea interes) sa se stabileasca ca autoritatea parinteasca sa fie exercitata in comun sau sa aiba un drept de vizita mai larg sau chiar de stabilire a domiciliului copilului la tata.

Pt recalcularea pensiei la nivelul actual, va puteti adresa instantei cu o cerere separata de divort, atasand in copie vechea hotarare.

Alte discuții în legătură

Suplinire consimtamant parinte lolo0112 lolo0112 Buna ziua. Pentru obtinerea unei hotarari judecatoresti care sa suplineasca acordul celuilalt parinte pentru iesirea temporara din tara a minorului, pe ... (vezi toată discuția)
Divort cu minor- autoritate parinteasca exclusiva prin acord baubau1608 baubau1608 Buna ziua. Am si eu cateva nelamuriri si as dori cateva explicatii de la oameni de specialitate. Eu si sotul meu ne vom desparti. Suntem parinti, motiv ... (vezi toată discuția)
Plasare cic de la un parinte la altul e posibil? adinamiia adinamiia buna ziua am cateva intrebari beneficiez de indemnizatia de crestere a copilului din iulie 2010 problema e ca pe 20 ianuarie a.c sotul a depus ... (vezi toată discuția)