avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 387 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... HOTARARE DEFINITIVA
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

HOTARARE DEFINITIVA

Buna seara dupa ce mi sa dat verdictul la pedeapsa mea cand am fost sa mi iau hotararea au fost mai multe foi mari iar cand am aflat ca ami va trebui hotararea legalizata cand voi sustine un nou examen auto am mers cu acele foi la nr vreo 3 sau 4 la arhiva si am cerut sa mi se legalizeze hot drept dupa 20 min mi-au fost oprite foile acelea si mi sa dat una mai mica unde zice ca este hot definitiva ,intrebarea mea este acea este hotararea legalizata care ami va trebui sa sustin un nou examen auto in hot care ami zice ca pe data de 6-6-2012 a fost data hot definitiva .nu trebuie sa ma prezint cu foile alea multe care spunea totul despre judecata mea sau ami trebuie doar foaia care mia dato care cred eu ca este hot legalizata .daca ami puteti spune cum arata o hot legalizata sa stiu daca ma mai duc la tribunal sa mai scot ceva .
Si daca mie mia dat hot def pe data de 6-6-2012 eu pe data de 6-6-2013 popt sa ami depun dosarul pt a sustine proba teoretica adica ami va fi acceptata cererea de catre comandantul politiei .
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: valentin_matei2003 , utilizator 20:53, 26 Octombrie 2012
Acte necesare pentru eliberarea de HOTÃRÂRI LEGALIZATE:

- anunţarea dosarului la Arviha (civilă/penală);
- cerere de legalizare;
- taxa judiciară de timbru ? 2 lei/exemplar;
- timbru judiciar ? 0,15 lei/exemplar;
- copie xerox a sentinţei/încheierii ce se doreşte a fi legalizată;
- copie CI/BI a solicitantului, imputernicire avocaţială sau procură autentica, după caz.

[ link extern ]

Daca ati procedat intocmai atunci ati primit documentul care trebuie.
dosarul cred ca se poate depune si anterior implinirii anului astfel incat sa puteti fi programat ptr sustinerea examenului dupa data implinirii anului. adica cu cateva zile, doua saptamani, pana se obtine aprobarea sefului politiei.
informatia cea mai sigura e cea de la sursa, un an de zile aveti timp sa treceti pe la politie si sa va informati. raspunsurile de pe forum sunt doar informative.

Ultima modificare: Vineri, 26 Octombrie 2012
Cornel Vasile, Consilier juridic
Pentru prezentarea la examen in vederea obtinerii unui nou permis de conducere, persoana aflata intr-una din situatiile prevazute la alin.(1) si (2) trebuie sa faca dovada ca:
a) este apta din punct de vedere medical;
b) nu a fost condamnata prin hotarare judecatoreasca ramasa definitiva pentru una dintre infractiunile prevazute la art.24 alin.(6), cu exceptia cazurilor in care a intervenit una din situatiile prevazute la alin.(1). - art. 116 din OUG 195/2002

Nu are dreptul sa se prezinte la examen pentru obtinerea permisului de conducere persoana care a fost condamnata, prin hotarare judecatoreasca ramasa definitiva, pentru o infractiune la regimul circulatiei pe drumurile publice sau de omor, lovire ori vatamare cauzatoare de moarte, vatamare corporala grava, talharie sau de furt al unui autovehicul, cu exceptia cazurilor cand a intervenit una din situatiile prevazute la art.116 alin.(1). -art. 24 alin 6 OUG 195/2002

exact aceste acte am depus ,deci este bine .va multumesc .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare permis de conducere sebibulea sebibulea buna ziua.am o condamnare de 1 an si 6 luni cu suspendare; conditionata pe o perioada de 3 ani si 6luni pentru conducerea pe drumurile publice a unui ... (vezi toată discuția)
Permis de conducere costelus01 costelus01 BUNA ZIUA ,DORESC SA STIU DACA AM SUFERIT O CONDAMNARE CU VIOLENTA SI AU TRECUT 2 ANI DE CIND AM FOST ELIBERAT, POT SA APLIC PENTRU PERMIS DE CONDUCERE ? (vezi toată discuția)
Dupa cat timp pot obtine permisul de conducere? Raulll Raulll BUNA. In urma unui evenimet rutier soldat cu vatamarea corporala a unei persoane y, instanta hotareste: ,,In baza art. 184 alin. 2 si 4 cod penal prin ... (vezi toată discuția)