avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 257 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Respingere contestatie executare
Discuție deschisă în Executare silită

Respingere contestatie executare

Buna ziua tuturor si urari sarbatoritilor zilei!
Dpa divort, am deschis un proces de partaj. S-a ajuns la o tranzactie intre parti, in care s-au impartit atat bunurile, cat si datoriile, respectiv creditele catre banci, intrucat in contractele de credit apaream amandoi.
M-am trezit in luna iulie cu o executare silita+poprire pe salariu pentru un credit care si-l asumase el si care figura in hotararea judecatoreasca de partaj.
Am formulat cereri de contestatie si de suspendare a a executarii (admisa).
Contestatia la executare a fost respinsa ca neintemeiata.
Ce rost mai are impartirea creditelor intr-un partaj, daca un judecator nu ia in considerare acea hotarare judecatoreasca, data pana la urma si ea tot de un judecator? Cum stau lucrurile? Avocatul m-a asigurat de la inceput ca se va tine cont de hotararea de partaj. :((
Ca informatie: el nu a mai platit din 2009 absolut nimic, la niciun credit, eu am facut dovada ca am platit ce mi-am asumat chiar in conditiile in care rata depasea 50% din salariul meu lunar, iar fetita minora (si a lui!) este in ingrijirea mea. Cu aceasta executare intoarsa chiar imi va fi imposibil sa ma descurc!
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 10:09, 29 Octombrie 2012
Cand ati partajat creditul in instanta, trebuia sa citati si banca ca hotararea sa-i fie opozabila, altfel ce ati hotarat dvs e opozabil doar partilor.. adica banca va executa pe dvs sau pe amandoi ca aveti un contract semnat cu aceasta dupa cum poate, iar dvs pe fostul sot.. daca bineinteles aveti ce sa-i luati.
Nu pomenit nimeni nimic despre asa ceva, niuci avocatii partilor, nici judecator.
Totusi, ca exexmplu: faci plangere la anpc pt un contract, anpc constata abuzul si obliga operatorul la remedierea situatiei. Acesta contesta pv in instanta. Deci: operator vs anpc. In 99% din cazuri, nu se admit cererile ca intervenient ale celui ce a facut plangerea la anpc. Daca nu e parte si anpc castiga, cum obliga operatorul sa puna in aplicare hotararea, care ii este favorabila? E imposibil de crezut ca anpc ar merge pana la executarea punerii in aplicare a hotararii judecatoresti favorabile!
Sunt amarata de situatie si caut solutii doar...
F bun exemplul.. daca nu ati fost parte in acel proces, nu aveti cum sa puneti dvs in executare respectiva hotarare, tot la anpc va adresati daca nu vi se schimba nimic.
Daca vroiati o cale directa, ati fi actionat dvs in instanta impotriva bancii.

Cand ati facut partajul, v-ati impartit intre dvs obligatiile, dar contractul incheiat cu banca a ramas neschimbat.
Daca imi dati bani cu imprumut mie.. vi se pare normal ca peste ceva timp sa va trimit sa-i recuperati de la vreun asociat de-al meu ? Cred ca ar trebui ca atunci cand fac o intelegere cu asociatul sa va chem sau macar sa va intreb daca ati fi de acord, putand negocia cu dvs conditiile in care ati fi de acord.


Ultima modificare: Vineri, 26 Octombrie 2012
gi-jane2, moderator
Pe contractele partajate figuram amandoi: titular si coplatitor, ca atare nu pretind recuperarea de la un tert, strain de contractul de credit.
Dar eu tot nu inteleg cum se accepta niste tranzactii in forme care nu sunt aplicabile! Care mai e rostul partajarii intr-o forma care se dovedeste nefunctionala?
Si apropo de exemplul cu anpc, si acolo vad aceeasi anomalie: de ce judecatorul nu accepta cererile ca intervenienti?
Lucruri care exista, dar nu functioneaza. Atunci la ce bun exista?!
Oricum, multumesc pt raspunsuri.
Puteati sa citati de 1000 ori banca in acel proces de partaj, hotararea ii era la fel de opozabila cum ii este acum.
Ati partajat creditul doar in ceea ce priveste raporturile dintre soti, nicidecum intre soti si banca.

fata de banca ati ramas amandoi debitori si singurul lucru pe care il puteti face este ca sa ii cereti fostului sot tot ceea ce platiti pentru acest contract de credit.

ia spuneti-mi, daca sotul facea o tranzacite cu amanta, in care hotarau ca sotul nu mai trebuie sa isi indeplineasca indotoririle conjugale fata de dumneavoastra, vi s-ar fi parut corecta acea tranzactie?

Cum sa stabileasca debitorii intre ei cu privire la obligatii pe care ei le au fata de banca?

O astfel de tranzactie ar fi avut valoare doar daca banca era de acord sa renunte la calitatea de debitor al celuilalt fost sot, nicidecum altfel.

Alte discuții în legătură

Partaj opozabil bancii? munteanu mihaela munteanu mihaela buna ziua! este opozabila bancii hotararea de divort cu tranzactie pe partaj, tranzactie prin care sotii sunt de acord ca unul din ei sa renunte la partea sa ... (vezi toată discuția)
Partaj cu credit ipotecar shoricica shoricica buna ziua, pe scurt, cazul meu este urmatorul: am divortat, suntem acum in partaj. a existat o masa de bunuri active si libere de sarcini si un credit ipotecar ... (vezi toată discuția)
Divort amiabil MariaDrF MariaDrF Buna seara, Vreau sa divortez de sotul meu violent. Impreuna cu sotul meu am initiat un credit Prima Casa in 2014. Apartamentul nu se poate vinde timp de 5 ... (vezi toată discuția)