avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 421 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort amiabil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort amiabil

Buna seara,
Vreau sa divortez de sotul meu violent. Impreuna cu sotul meu am initiat un credit Prima Casa in 2014. Apartamentul nu se poate vinde timp de 5 ani. Nu vreau sa raman in apartament, sa ramana el si sa achite ratele (este de acord, la banca se poate face o cerere si pot iesi din credit, el corespunde dpdv al banilor, poate aduce un girant, etc). Ce pretentii/drepturi pot avea eu in cazul acesta? Se impart doar ratele achitate pana acum +diverse amenajari in casa, nu? Am facut un calcul (rate+renovari+amenajari, etc) si am spus ca pretind 2/3 din aceasta suma pt ca eu am avut salariul mai mare ca al lui mereu (deci, am adus mai multi bani in casa mereu). Asta vreau sa convin cu el la notar, sa imi plateasca acea suma si sa ramana el cu casa. Ma gandesc ca daca ajungem la tribunal cu toate cartile pe fata, va pierde mult mai mult.
Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: MariaDrF , utilizator 13:24, 30 Ianuarie 2017
Puteti solicita avansul, ratele platite pana acum si costurile de achizitie, precum si amenajarile facute.
Buna seara,
Va sfatuiesc ca la judecarea partajului sa chemati banca ca intervenient conform art 68 si celelalte C.Pr.Civ astfel ca sentinta sa le fie opozabila si sa solicitati ca dumneavoastra sa fiti scoasa din calitatea de codebitor.
Cat priveste drepturile la partaj, vi le-a prezentat doana colega mai sus!
Voi cere sa fiu scoasa din calitatea de debitor, asta sigur. Nu mai vreau sa am nicio legatura cu acea casa sau credit. Nu inteleg, insa, prima parte, " la judecarea partajului sa chemati banca ca intervenient conform art 68 si celelalte C.Pr.Civ astfel ca sentinta sa le fie opozabila". Nu cunosc termenii, imi cer scuze...
Ultima modificare: Luni, 23 Ianuarie 2017
MariaDrF, utilizator
Fie ca va fi vorba de un partaj amiabil la notar, fie ca va fi un partaj judiciar va trebui sa aveti avizul prealabil al bancii (in cazul celui voluntar) sau sa chemati in judecata banca spre a i fi opozabila hotararea (in cazul partajului judiciar), pt ca - indiferent de modalitatea aleasa - dvs incercati sa modificati un contract si obligatiile aferente si pt asta e necesar acordul tuturor partilor implicate.
Am inteles, va multumesc tuturor pentru raspuns.

Alte discuții în legătură

Divort AndreeaEmilia AndreeaEmilia Buna! In viitorul apropiat vreau sa divortez de sotul meu. Noi avem rata la banca si salariul lui aprox 75 % merge la banca. El va mai fi obligat sa plateasca ... (vezi toată discuția)
Divort si partaj florry_georgiana florry_georgiana Buna ziua sunt casatorita de 9 ani, in Romania, locuiesc in Germania de 5 ani, de 2 ani am cumparat o casa, credit bancar. Avem si un copil minor. In caz de ... (vezi toată discuția)
Divort Levi1982 Levi1982 Buna seara. Acum un an am divortat la notar si am facut conventia cu fosta sotie. Ea era insarcinata si eu am ramas inteles cu ea ca platesc rata la apartament ... (vezi toată discuția)