avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1875 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort

Buna! In viitorul apropiat vreau sa divortez de sotul meu. Noi avem rata la banca si salariul lui aprox 75 % merge la banca. El va mai fi obligat sa plateasca pensie alimentara pt copil daca vrea sa ramana cu rata in continuare ? Iar bunurile cum vor fi impartite?
Ultima modificare: Marți, 15 August 2017
AndreeaEmilia, utilizator
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 14:32, 15 August 2017
Buna ziua,
1. Pensie va plati!
2. La partaj va sfatuiesc sa chemati si banca ca intervenient pentru ca sentinta sa-i fie opozabila.
3. Bunurile realizate in perioada casatoriei se vor imparti 50%, 50%.
Cel la care va ramane apartamerntul va fi singurul raspunzator de plata ratelor. De aceia v-am sfatuit sa chemati si banca in instanta.
Si primesc 50% din bunurile care nu sunt ipotecate la banca sau din toate?
Ultima modificare: Marți, 15 August 2017
AndreeaEmilia, utilizator
Si daca el nu accepta sa mai plateasca in continuare, trebuie asteptat pana se va vinde casa ipotecata? Aici intervenind in mare parte banca. Si se va da creditul la banca si restul de bani ramasi se vor imparti?
Ultima modificare: Marți, 15 August 2017
AndreeaEmilia, utilizator
Buna ziua,
Veti primi 50% din valoarea investitiei pana la acest moment.
Dcaca acea casa ii ramane lui fizic si nu mai plateste e treaba lui nu a dumneavoastra. de aceia v-am sfatuit sa chemati si banca ca intervenient.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort si partaj florry_georgiana florry_georgiana Buna ziua sunt casatorita de 9 ani, in Romania, locuiesc in Germania de 5 ani, de 2 ani am cumparat o casa, credit bancar. Avem si un copil minor. In caz de ... (vezi toată discuția)
Divort Levi1982 Levi1982 Buna seara. Acum un an am divortat la notar si am facut conventia cu fosta sotie. Ea era insarcinata si eu am ramas inteles cu ea ca platesc rata la apartament ... (vezi toată discuția)
Divort amiabil MariaDrF MariaDrF Buna seara, Vreau sa divortez de sotul meu violent. Impreuna cu sotul meu am initiat un credit Prima Casa in 2014. Apartamentul nu se poate vinde timp de 5 ... (vezi toată discuția)