avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 470 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort si partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort si partaj

Buna ziua sunt casatorita de 9 ani, in Romania, locuiesc in Germania de 5 ani, de 2 ani am cumparat o casa, credit bancar. Avem si un copil minor. In caz de divort, cum se stabileste cuatodia copilului si cum se procedeaza cu casa si creditul , daca nici unul nu vrea sa ramana in casa. Multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 19:08, 27 Ianuarie 2020
Buna seara,
Daca este divort si partaj in Romania va pot explica.
Daca este in Germania, intrebati un avocat din Germania.
In Romania se stabileste exercitarea autoritatii parintesti de ambii parinti si domiciliul la mama, de cele mai multe ori.
In privinta imobilului, el se imparte legal 50% pentru fiecare.
Daca unul din coproprietari poate dovedi ca a avut un aport mai mare atunci va solicita o cota mai mare.
daca imobilul este in Romania cu credit de aici atunci va sfatuiesc sa chemati si banca intervenient fortat pentru ca sentinta sa-i fie opozabila.
Daca doriti sa ramaneti cu casa atunci veti plati sotului cota de 50% din ce s-a achitat si veti continua ratele la banca singura daca acoperiti acele sume. de aceia v-am spus sa chemati si banca intervenient fortat.
Multumesc frumos, aici vroiam sa stiu cum Stau lucrurile , casa este in Germania cu credit in Germania, nu vreau sa raman in casa, vreau sa stiu cum se rezolva situatia , o vinde banca si isi acopera cheltuielile sau...
asta intrebati acolo.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort AndreeaEmilia AndreeaEmilia Buna! In viitorul apropiat vreau sa divortez de sotul meu. Noi avem rata la banca si salariul lui aprox 75 % merge la banca. El va mai fi obligat sa plateasca ... (vezi toată discuția)
Partajul la divorț alexaa.gheorghe@gmail.com alexaa.gheorghe@gmail.com Buna ziua, Am și eu o întrebare sunt căsătorită de 10 ani , și șotul meu a făcut cu credit ipotecar pentru un apartament , creditul este pe numele lui ... (vezi toată discuția)
Partaj Nasri Nasri Buna ziua ,as dori sa va întreb in timpul căsătoriei am accesat un credit ipotecar pentru prima casa și am divorțat acum la partaj cum rămâne ? Pot ... (vezi toată discuția)