avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1122 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediu crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediu crestere copil

Buna ziua! Am nascut pe data de 15.12.2010 si pe 15.12.2012 ar trebui sa ma intorc la serviciu. Angajatorul nu vrea sa ma mai primeasca din motive stiute doar de el. La mine se aplica legea de dinainte de 1 ianuarie 2011 sau cea dupa 1 ianuarie cand angajatorul te poate concedia din prima zi in care iti reiei activitatea? va rog mult sa lamuriti pt ca dupa toate comentarile citite pe internet sunt si mai confuza. Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: alesia2010 , utilizator 20:49, 26 Octombrie 2012
Se aplica dipsozitiile legale in vigoare existente la data nasterii copilului .. astfel, avand in vedere ca ati intrat oin CCC sub incidenta OUG nr.148/2005, reiese ca la revenirea din CCC angajatorul va poate concedia .. OUG nu are prevazuta nicio masura de protectie a salariatilor care revin la serviciu dupa terminarea CCC.

1. - Veti primi indemnizatie pentru CCC inclusiv in ziua in care copilul implneste 2 ani.
- In perioada cat ati fost in CCC ati avut contractul individual de munca (CIM) suspendat adica erati tot salariata acelui angajator numai ca nu prestati munca si nu primeati salariu.
- Dupa terminarea CCC angajatorul este obligat sa va reprimeasca la acelasi loc de munca in baza aceluiasi CIM.

2. Inainte de terminarea CCC faceti o cerere catre angajator prin care solicitati incetarea suspendarii CIM si reluarea activitatii in baza aceluiasi CIM, incepand cu data de 16.12.2012.

3. - Daca locul de munca al dvs. a fost desfiintat atunci angajatorul va concediaza cu art.65 din Codul muncii (desfiintarea postului) si astfel veti putea beneficia de indemnizatie de somaj.
- Pentru asta angajatorul trebuie sa respecte prevederile din Codul muncii adica sa va acorde o perioada de preaviz de 20 de zile lucratoare (in care veti merge la serviciu si veti primi salariu) si apoi sa emita decizia de concediere.

Va multumesc mult pentru raspunsuri!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reluarea activitatii dupa terminarea concediului pentru cresterea copilului andrioana andrioana la intoarcerea la serviciu, dupa terminarea concediului de ingrijire copil pana la 1 an, angajatorul este obligat sa aloce acelasi post si salariu angajatei ... (vezi toată discuția)
Somaj ALINACARSTEA ALINACARSTEA Am terminat CCC, pot intra in somaj? (vezi toată discuția)
Indemnizatie somaj dupa crestere copil mira27 mira27 Buna ziua. Daca am fost in crestere copil de la 3 la 4 ani, mai pot beneficia de indemnizatie somaj? Va multumesc anticipat. (vezi toată discuția)