avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1176 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

somaj

Am terminat CCC, pot intra in somaj?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 10:38, 25 Ianuarie 2013
1. - Pe perioada cat ati fost in CCC ati avut contractul individual de munca (CIM) suspendat adica erati tot salariata acelui angajator numai ca nu prestati munca si nu primeati salariu.
- Dupa terminarea CCC angajatorul este obligat sa va reprimeasca la acelasi loc de munca in baza aceluiasi CIM.

2. Inainte de terminarea CCC faceti o cerere catre angajator prin care solicitati incetarea suspendarii CIM si reluarea activitatii in baza aceluiasi CIM.

3. - Daca locul de munca al dvs. a fost sau va fi desfiintat atunci angajatorul va concediaza cu art.65 din Codul muncii (desfiintarea postului) si astfel veti putea beneficia de indemnizatie de somaj.
- Pentru asta angajatorul trebuie sa respecte prevederile din Codul muncii adica sa va acorde o perioada de preaviz de 20 de zile lucratoare (in care veti merge la serviciu si veti primi salariu) si apoi sa emita decizia de concediere.

ALINACARSTEA a scris:

Am terminat CCC, pot intra in somaj?


BUNA SEARA. AM FOST IN CCC PANA PE DATA DE 22 IANUARIE 2013.ASTAZI AM SEMNAT CEREREA DE RELUARE A ACTIVITATII, DAR PATRONUL M-A PUS SA SCRIU CA REIAU ACTIVITATEA INCEPÂND CU DATA DE 24 IANUARIE( NU 23IANUARIE)SI DACA NU IMI CONVINE LOCUL DE MUNCA SUNT LIBERA SA PLEC. INTREBAREA MEA ESTE, ACUM MAI POT PRIMI SOMAJ DACA MA DA AFARA DE LA LOCUL DE MUNCÃ? ANA MARIA S.
1. Reluarea activitatii se face cu ziua urmatoare aceleia in care copilul a implinit 2 ani.

2. - Cum sa va dea afara? Trebuie sa aiba un motiv serios si real.
- Daca va concediaza prin desfiintarea postului veti putea beneficia de indemnizatie de somaj.

3. Daca angajatorul nu respecta prevederile din CIM va puteti adresa cu o sesizare la ITM.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie somaj dupa crestere copil mira27 mira27 Buna ziua. Daca am fost in crestere copil de la 3 la 4 ani, mai pot beneficia de indemnizatie somaj? Va multumesc anticipat. (vezi toată discuția)
Reluarea activitatii dupa terminarea concediului pentru cresterea copilului andrioana andrioana la intoarcerea la serviciu, dupa terminarea concediului de ingrijire copil pana la 1 an, angajatorul este obligat sa aloce acelasi post si salariu angajatei ... (vezi toată discuția)
Buna. Rebeka38 Rebeka38 Am o intrebare la dumneavoastra eu sant in concediu crestere copil si as vrea sa va intreb dupa ce termin CCC pot sa intru in somaj? (vezi toată discuția)