avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 227 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită onorariu
Discuție deschisă în Executare silită

onorariu

In urma executarii silite , onorariul executorului poate fi cerut de acesta in nume propriu de la debitor ,mai ales , ca suma ramasa a fost achitata executatului integral de executor ? Ori onorariul se plateste anticipat si creditorul poate solicita debitorului separat ?
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 15:53, 26 Octombrie 2012
Onorariul executorului judecătoresc nu trebuie achitat în avans nici măcar parţial de către creditor, conform art. 37 alin. (3) din Legea nr. 188/2000 privind executorii judecătoreşti, potrivit cu care executorii judecătoreşti nu pot condiţiona punerea în executare a hotărârilor judecătoreşti de plata anticipată a onorariului. Prin urmare, onorariul executorului judecătoresc se obţine exclusiv în urma executării de la debitor, în cazul în care executarea silită se finalizează cu realizarea obligaţiei prevăzute de titlul executoriu.
Executorul poate trimite somatie de plata debitorului , atunci cand dupa indestularea creditorului a ramas o suma mai mare decat cea solicitata acuma , pe care executorul in bani lichizi a platit debitorului fara nicio obiectie ? Adica pretinde acuma ceea ce a fost in mainile lui .
Este putin ciudat ceea ce spuneti. Sunteti sigur ca nu si-a distribuit onorariul? Poate ca... i s-a facut o noua cerere, respectiv o cerere de reactualizare creanta.
In mod normal, in momentul in care distribuie bani debitorului inseamna ca s-a recuperat in intregime creanta inclusiv cheltuielile de executare ( onorariul de executor este cheltuiela de executare).
Reactualizarea creantei , in schimb , poate avea loc doar printr-o hotarare judecatoreasca definitiva , ca executorul sa poate lua masuri de recupararea debitului reactualizat , nu ?
nu, e necesara doar cererea creditorului, iar prima incheiere de incuviintare e suficienta pt a se putea executa si diferenta de suma rezultata din reactualizarea creantei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli executare Vandrei Vandrei Buna seara, Datorez suma de 2000 lei, pe care trebuie sa o achit, care reprezinta cheltuieli de judecata. Sunt dispus sa o platesc, dar partea adversa, cu ... (vezi toată discuția)
Executor judecatoresc babule babule Exista un procent minimal sau maximal obligatoriu pentru ca un executor judecatoresc sa isi solicite cheltuielile cu executarea silita. In cauza este ... (vezi toată discuția)