sc. cu acte in regula inclusiv obiect de activitate desfasurat conform codului caen. primeste un pv de contraventie de la DSP (directia de sanatate publica) fara amenda, fara a se preciza legea si articollul incalcat dar cu suspendarea unei activitati pe care o desfasoara in acelasi spatiu autorizat impreuna cu alte activitati. PV nu se contesta. Societatea desfasoara in continuare activitate, pt care e amendata de DSP si achita amenda, ulterior primeste dispozitie de anulare a suspendarii actvitatii. Dupa o perioada vine garda financiara si amendeaza societatea in baza L.12/1990 art.1 lit.a.
pentru activitatea desfasurata pe perioada existentei deciziei de suspendare si confisca sumele incasate pt activitatea respectiva. sumele provenite din activitate au fost cuprinse in actele contabile si au fost achitate impozitele.
cum conving instanta ca activitatea nu a fost ilicita ?
Dacă decizia de suspendarea a fost anulată, efectele anulării retroactivează. Decizia anulată nu putea produce efecte. Consecinţa, absolut firească, este că în perioada cuprinsă între data emiterii deciziei de suspendare a activităţii şi data anulării acesteia societatea a funcţionat legal.
va multumesc pentru interesul acordat. personal cred ca este o speta interesanta dar din pacate nu am gasit prea multe justificari in drept. am facut o regretabila greseala cind am scris textul, in sensul ca nu s-a anulat decizia de suspendare CI S-A EMIS O NOUA DECIZIE DE REDESCHIDERE A ACTIVITATII. MULTUMESC
firma a fost sanctionata pentru ca a functionat dupa suspendarea activitatii si a achitat amenda respectiva, problema este ca pentru aceeasi perioada garda a aplicat o alta amenda+ confiscarea incasarilor, considerind ca firma a avut o activitate ilicita pentru perioada in cauza. singura idee care mi-a venit este sa invoc lipsa prejudiciului cauzat ca urmare a faptelor ilicite invocate.
Nu este nevoie de vreun prejudiciu. Ceea ce a sancţionat garda este contravenţia - fapta de a exercita acte de comerţ în lipsa autorizaţiei prevăzută de lege.
Trecerea pe roşu este sancţionată fără ca prin fapta în sine să se producă vreun prejudiciu.