avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 505 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cerere reconventionala timbrata insuficient si ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cerere reconventionala timbrata insuficient si neverificata din oficiu de instanta

Intr-un proces de stabilire a calitatii de mostenitor, pornit de reclamanta si cerand sa se constate ca este unica mostenitoare a defunctului, parata a facut cerere reconventionala si a cerut sa-i fie constata si ei calitatea de mostenitoare. Eu am platit taxa 50 de lei si parata la fel.
Dar in cererea reconventionala, parata a introdus in masa succesorala unele bunuri sustinand ca erau ale defunctului, eu am contestat acest fapt, deoarece pe acelea nu s-a realizat mostenirea dupa parintii, in actele oficiale nefiind defunctul proprietar.
De asemenea, ulterior parata a depus o declaratie contestand valoarea imobilului din masa succesorala, declarata de mine in cererea principala.
Intrebari:
Conform art. 2 si din Legea 146 din 1997 privind taxele de timbru, parata trebuia sa plateasca o taxa suplimentara fata de cea de 50, daca a schimbat masa succesorala si a contestat valoarea bunului imobil?
Daca instanta nu a cerut paratei platirea acestor taxe si procesul se dezbate pe fond, in prima instanta, pot cere acum verificarea acestor aspecte? sau daca nu am cerut in momentul depunerii cererii reconventionale si a declaratie, am pirdut acest drept?
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 12:02, 26 Octombrie 2012
Timbrajul se poate verifica oricand, inclusiv in caile de atac, instanta dispunand - daca este cazul - plata diferentei de taxa de timbru.

Puneti in discutie la urmatorul termen aceste aspecte, urmand sa se pronunte instanta.

Daca nu sunteti de acord cu cele decise de instanta, puteti critica acest aspect prin apelul declarat in cauza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Timbrare constatare calitate de mostenitor slaurie slaurie Buna ziua! Am introdus o actiune in constatare calitate de mostenitor deoarece un succesibil nu este de gasit, iar notarul refuza sa il decada din drepturi ... (vezi toată discuția)
Buna denyisa denyisa in cazul unui partaj de apartament se plateste taxa de timbru de catre cei doi soti? (vezi toată discuția)
Taxa timbru partaj diana22 diana22 va rog frumos lamuriti-ma si pe mine: cine cat plateste? se introduce o cerere de partaj bunuri comune, reclamantul sustine ca are contributie 70%, iar parata ... (vezi toată discuția)