Intr-un proces de stabilire a calitatii de mostenitor, pornit de reclamanta si cerand sa se constate ca este unica mostenitoare a defunctului, parata a facut cerere reconventionala si a cerut sa-i fie constata si ei calitatea de mostenitoare. Eu am platit taxa 50 de lei si parata la fel.
Dar in cererea reconventionala, parata a introdus in masa succesorala unele bunuri sustinand ca erau ale defunctului, eu am contestat acest fapt, deoarece pe acelea nu s-a realizat mostenirea dupa parintii, in actele oficiale nefiind defunctul proprietar.
De asemenea, ulterior parata a depus o declaratie contestand valoarea imobilului din masa succesorala, declarata de mine in cererea principala.
Intrebari:
Conform art. 2 si din Legea 146 din 1997 privind taxele de timbru, parata trebuia sa plateasca o taxa suplimentara fata de cea de 50, daca a schimbat masa succesorala si a contestat valoarea bunului imobil?
Daca instanta nu a cerut paratei platirea acestor taxe si procesul se dezbate pe fond, in prima instanta, pot cere acum verificarea acestor aspecte? sau daca nu am cerut in momentul depunerii cererii reconventionale si a declaratie, am pirdut acest drept?
Taxa timbru partaj
diana22
va rog frumos lamuriti-ma si pe mine: cine cat plateste? se introduce o cerere de partaj bunuri comune, reclamantul sustine ca are contributie 70%, iar parata ... (vezi toată discuția)